Szombattól ezek a korlátozások lépnek életbe

2021. november 19. 14:15 | behir.hu

Szombattól maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken.

Ahogy azt a behir.hu-n is megírtuk, csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter több korlátozó intézkedést is bejelentett, amelyek 2021. november 20. szombattól lépnek érvénybe. Pénteken a Magyar Közlöny részletesen közölte a korlátozásokat.

A főbb rendelkezések:

– Szombattól maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken.

– A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

– A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók, a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken pedig a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

– A vallási közösségek szertartásain a közösség dönt a maszkviselés szabályairól.

– Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint a betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt. Egészségügyi dolgozó nem szüntetheti meg jogviszonyát a veszélyhelyzet ideje alatt.

– A Miniszterelnöki Kormányirodán, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Miniszterelnökségen foglalkoztatottak számára kötelező a harmadik oltás. A többi minisztériumban a miniszter rendelheti el az emlékeztető oltás felvételét.

Forrás: Magyar Közlöny

További programok »

FEL