Nem kell már a maszk – Békéscsabaiak véleménye a korlátozások enyhítéséről

2022. március 7. 14:20 | Erdei-Kovács Zsolt

Hétfőtől nem kell maszkot viselni a zárt terekben sem, tehát sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az üzletekben.

Megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényekre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényekre, 500 főnél nagyobb létszámmal bíró szabadtéri rendezvényekre sem. A Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is feloldották.

 

Az általunk megkérdezettek közül a többség helyesli a maszkviselés szabályainak enyhítését. Volt azonban olyan is, aki továbbra sem veti el az óvatosságot. Bujdosó Istvánné úgy fogalmazott: továbbra sem árt az óvatosság.

– Aki akarja, használja, aki akarja leveheti. Én például eddig is használtam és ezek után is használni fogom. Idős vagyok és a családnak szüksége van rám – tette hozzá.

Rozmanné Szarka Katalin határozottan kijelentette, eddig sem szívesen viselt maszkot. Énektanárként tevékenykedik és úgy érezte, hogy egészen egyszerűen megfullad benne. Örül annak, hogy eltörölték a maszkviselési kötelezettséget és reméli, hogy többet nem kell használnia.

Farkas Csaba a bizonytalanok táborát erősíti, még nem tudta eldönteni, hogyan reagáljon. Mint mondta, éppen ezen gondolkodott munkába menet. A munkahelyen nem vette fel a maszkot, de van olyan munkatársa, aki viselte.

Kivezetik azt a szabályt is, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő, azonban a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét mindenkinek, aki élni szeretne a lehetőséggel. Az oltás felvétele a kórházi oltópontokon, a házi orvosoknál és a házi gyermekorvosoknál továbbra is lehetséges. A regisztrációs és az időpontfoglaló honlap folyamatosan nyitva áll, márciusban is minden héten lesznek oltási akciónapok.

A szabályok értelmében a veszélyhelyzet továbbra is érvényben van Magyarországon.

További programok »

FEL