Szombaton egy győzelemre kerülhet a bajnoki finálétól a BRSE együttese

2021. március 26. 16:58 | Hidvégi Dávid

Ha szombaton a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE legyőzi a Kaposvár csapatát a női röplabda Extraliga elődöntőjének 3. mérkőzésén, akkor egy győzelemre kerülhet a bajnoki finálétól. A párharc 1-1-es állásról folytatódik a békési megyeszékhelyen.

A csabai együttes a hazai, 3-0-s vereség után szerdán visszavágásra készült Kaposváron. Glemboczki Zóráék már kétszettes előnyben is voltak, de a hazaiak kiegyenlítettek, így az ötödik szett döntötte el a mérkőzés sorsát. A BRSE 20 éves, saját nevelésű játékosa az utolsó játszmában hat ponttal segítette együttesét a győzelemhez.

– Szerintem nagyon fontos győzelmet arattunk, mert a csapat így mentálisan ki tudott jönni abból a hullámvölgyből, amibe az első mérkőzésen került. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz a szombati mérkőzés, mert a két csapat egy szinten van, az elmúlt meccseken kiismertük egymást, de úgy gondolom, hogy nem lesz probléma itthon – mondta a szélső ütő.

A két együttes hat napon belül harmadszor csap össze egymással az elődöntős párharcban. A BRSE vezetőedzője kiemelte, a szakmai stáb azon dolgozik, hogy a játékosok a lehető legfelkészültebben és a legfrissebben lépjenek pályára szombat este.

– Csempészünk a felkészülésbe pihenőt, hiszen nagyon fontos, hogy a játékosok amennyire lehet, friss állapotban legyenek. Ez a szezon vége felé nem olyan egyszerű. Illetve az edzéseken próbáljuk azokat a taktikai dolgokat finomítani, amelyek szükségesek a következő győzelem megszerzéséhez – fogalmazott Tóth Gábor, vezetőedző.

A két csapat szombati mérkőzése 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A találkozót élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu közösségi felületein.

További programok »

FEL