Szólóztak a fúvósok

A Vasutas Művelődési Házban szólóhangszeres és csoportos előadások minősítése zajlott a ZENIT kísérőprogramjaként. A produkciókat a zsűri előtt mutatták be a feltörekvő fiatal szólisták. A zsűri tagjai Varga István klarinétművész, Váczi Gábor, a SIGMA együttes vezetője és Herczeg Tamás, a ZENIT főszervezője volt.

Szombat délelőtt kezdődött meg a 13. Szóló Hangszeresek Találkozója Békéscsabán. A rendezvény a ZENIT kísérőprogramja immár több, mint egy évtizede. A hangszerek tekintetében ebben az évben leginkább a klarinét dominált, de az egyéni produkciók mellett duók és triók is képviseltették magukat a versenyen.

Az előadásokat szakmai zsűri értékelte és minősítette. A zsűri tagja, Varga István klarinétművész fontosnak tartja a szóló hangszeresek találkozóját, ugyanis azt vallja, hogy húzóemberek mindig kellenek a zenekarokba.

Herczeg Tamás a ZENIT főszervezője elárulta, a rendezvénynek jó híre van és szívesen vesznek részt rajta a zenekarok, vannak olyanok, akik több éve rendszeresen vissza is térnek.

A találkozó legeredményesebb négy szereplője a ZENIT-en is fellép szombat este.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,