Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

2023. november 30. 19:42 | behir.hu

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.

A kormánybiztost a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a Fidesz Szabadság téri irodájában. Herczeg Tamás felidézte, hogy ez már a tizenharmadik nemzeti konzultáció, amelyen fontos kérdéseket tesznek fel a lakosságnak, a válaszok pedig megerősíthetik a kormányt abban a munkában, amelyet az Európai Unióban, Brüsszelben végez.

– A nemzeti konzultáció kérdései összefüggenek a nemzeti szuverenitási törvénnyel, illetve úgy tűnik, hogy az ellenzéki törekvések és az Európai Unió brüsszeli szándékai helyenként összeérnek. A nemzeti konzultáció a családvédelemről, a háborúellenességről, a béke melletti kiállásról és a rezsicsökkentésről is szól – emelte ki Herczeg Tamás.

Németh Szilárd a Békéscsabán megtartott fórum előtt kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció a szuverenitás védelmében indult el. Felidézte, hogy hazánk a rendszerváltáskor megkapta az esélyt, hogy szuverén államként képviselje magát, de mint fogalmazott: „eurók, dollárok gurultak be az országba, több milliárd forint értékben azért, hogy az ellenzék a 2022-es választásokon megbuktassa a kormányt”, a legsúlyosabb helyzetben, a koronavírus-járvány elleni küzdelem közben hajtottak végre támadást az ország lakossága ellen.

– Jövőre európai parlamenti és önkormányzati választások lesznek. Erre a választásra pedig tisztán kell érkezni, úgy, hogy akik elindulnak és Magyarországot, magyar érdekeket, illetve helyben, például itt, a békéscsabaiakat akarják képviselni, akik közhatalmat akarnak gyakorolni, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük – fogalmazott.

A kormánybiztos szerint a nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz, arra biztat mindenkit, hogy töltse ki az íveket, hiszen egy ilyen nagy támogatottságú véleménynyilvánítással a miniszterelnök sokkal erősebben, hasznosabban tud részt venni a brüsszeli tárgyalásokon. Németh Szilárd kitért arra is, hogy a konzultáció első három kérdése a rezsicsökkentéssel, a kamatstoppal és az extraprofit adóval foglalkozik.

– A lakosság számára a rezsicsökkentés egyik legnagyobb értéke az, hogy a villany- és a gázszámlák havonta, az átlagfogyasztás mértékéig, egész Európában egyedülálló módon a legolcsóbbak és minden családnál ott hagynak havi 181 ezer forintot – tette hozzá.

 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL