Szociális intézményekben élő emberek alkotásaiból nyílt kiállítás Békéscsabán

Tudom, hogy van jogom! címmel nyílt vándorkiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban. A tárlat darabjai egy pályázatra érkeztek be. A felhívás szerint azt kellett bemutatni, hogy miként értelmezik és hogyan jelenítik meg a különböző ellátotti jogokat a bentlakásos szociális intézményekben élők. Az immár hagyománynak számító pályázatra ezúttal több mint 500 pályamű érkezett az Integrált Jogvédelmi Szolgálathoz.

Békéscsaba önkormányzata fontosnak tartja a szociális ellátó rendszert, illetve a szociális ellátottak támogatását.

– Nem volt kérdéses, hogy ezt a vándorkiállítást, amit az Integrált Jogvédelmi Szolgálat megszervezett és Békéscsabára is elhozta, egyik állomásaként befogadja a város a Csabagyöngye Kulturális Központban. Legfőképpen azért, mert Békéscsaba mindig is komoly költségvetési forrásokat fordított a szociális ellátórendszerének a működtetésére – hangsúlyozta Dr. Kiss Gyula, a város aljegyzője.

 

 

Több kategóriában hirdette meg az Integrált Jogvédelmi Szolgálat a pályázatot idősek, fogyatékossággal élők, pszichológiai betegek és hajléktalanok számára. Rajzzal, fotóval és prózával is lehetett pályázni.

– Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat olyan szervezet, ahol ellátottjogi képviselők, gyermekjogi képviselők és betegjogi képviselők dolgoznak. Ez a pályázat, ahogy a neve is mondja – „Tudom, hogy van jogom!” – olyan ellátottaknak szólt, akik intézményekben élnek – mondta el az Integrált Jogvédelmi Szolgálat ellátottjogi képviselője, Hőhn Ildikó.

 A kiállítás augusztus 17-ig ingyenesen tekinthető meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Megosztás:

Címke: , , , ,