Színes programok várták a gyerekeket vasárnap Békéscsabán

2019. május 27. 17:45 | Gyemendi Réka

A programok széles kínálatával várták a gyerekeket és családjaikat a Városi gyereknapon vasárnap Békéscsabán. A Csabagyöngye egész területe, a könyvtár valamint a múzeum is a felhőtlen játék színhelyévé változott egy napra.

 

 

Az Aradi Vértanúk ligete is megtelt vasárnap, hiszen rengeteg játékkal és foglalkozással készültek a szervezők a gyerekeknek. A szabadban kocka kirakó, színházi előadás és kutyasimogató is a program része volt. A gyerek körében a legnagyobb sikert az ugráló vár aratta, amelyből három is várta a kicsiket. A vattacukron és popcornon kívül a rendezvényen nagyon népszerű volt a hot-dog is, amelyet a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény biztosított a gyerekeknek.

 

Kép: Kuti István

 

– Nagyon sok programmal készültünk: ugráló várakkal, csillámtetoválással, arcfestéssel, koncertekkel - például fellép Évi Tündér is. Ezen kívül rendőrségi Kresz-park is várta a gyerekeket. Meg lehetett nézni egy mentő- és tűzoltó autót, és egy kincskeresős játékkal is készültünk  – fogalmazott Endreffy Petra,  a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője.

 

Kép: Kuti István

 

A programsorozatban a Békés Megyei Könyvtár is részt vett. Az intézményben többek között társasjátékok, robotos játékok és egy festőműhely várta az alkotó kedvű gyerekeket.

– Azt tapasztaljuk, hogy nagyon szeretik a gyerekek az új játékainkat, mint például a kockakirakót, amin a Munkácsy játszótér, a Munkácsy Múzeum, a könyvtár, a Csabagyöngye, a templomok, és más helyi épület szerepel. Ezzel most ismerkedhetnek meg a gyerekek először. De mindenféle más társasjátékra is van lehetőség, és hát természetesen kinyitottuk a digilabort is – ismertette Rakonczás Szilvia, az intézmény igazgatója.

 

Kép: Kuti István

 

A Munkácsy Mihály Múzeumban arcfestés, ügyességi játékok és egy régészeti homokozó gazdagította a programkínálatot.

További programok »

FEL