Három napig tart a gyermeknap Békéscsabán

2021. május 29. 06:25 | Vári Bianka

A városi gyermeknapra készülnek Békéscsaba kulturális intézményei. A programok május 29-én, szombaton indulnak a Lencsési Közösségi Ház gyermeknapi előzetesével, vasárnap pedig többek között a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Munkácsy Mihály Múzeum, és a Napsugár Bábszínház is csatlakozik a családoknak szóló rendezvényhez. Zárásként a Meseház jövő héten, június 5-én készül műhelyfoglalkozásokkal és egy előadással.

Horgászverseny, lovaglás, íjazás, koncert, palacsinta, légvár és játszóház is része lesz a Lencsési Közösségi Ház szombati programjainak. Az intézmény vezetője elmondta, hogy a hatályban lévő rendelkezések értelmében védettségi igazolvány nélkül is látogatható a szabadtéri rendezvény.

- A téren annyi korlát van, hogy 500 főnél többen nem tartózkodhatnak itt, de aki ismeri a teret, az tudja, hogy ez egy rendkívül nagy kiterjedésű tér, ráadásul úgy helyezzük el a különböző programelemeket, hogy kissé megossza a látogatóinkat. Amennyiben rossz idő lesz és beszorulunk a közösségi házba, akkor ott kötelező jelleggel kérni kell a védettségi kártyát - fogalmazott Takács Péter.

fotó: behir.hu (Kugyelka Attila)

Hozzátette: jelenléti ívekkel is kontrollálják, nyomon követik majd a létszámot.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház a régi, jól bevált játékai mellett új ötletekkel is készül vasárnapra. A bábszínház igazgatója elmondta, hogy az Ibsen ház udvarán, délután 2 órától várják a családokat ügyességi játékokkal, bábsimogatóval, mesesarokkal és sok más érdekességgel. A nap zárásaként pedig a négy rövid történetet feldolgozó „Bolondos mesét” is színpadra viszi a társulat. Lenkefi Zoltán elmondta, hogy a szabadtéri programokat csak jó idő esetén, a bábelőadást azonban mindenképpen megtartják.

fotó: behir.hu (Fazekas Róbert)

Lenkefi Zoltán éppen a hétvége egyik játékát mutat be.

- Csak jeggyel lehet majd bejönni, ezért az Ibsen ház portájánál a kollégáink mindenkinek ingyenes jegyet fognak adni, illetve egy bilétát, amivel számolni tudjuk, hogy hányan vannak bent. Összesen 80 főt tudunk beengedni. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy az előadásra nem jön be, és elmegy, akkor a következő, aki sorba áll, az megkaphatja az ő bilétáját, valamint egy új jegyet.

A vasárnapi programokhoz a Munkácsy Mihály Múzeum graffiti-versennyel és kézműves foglalkozással, a Békés Megyei Könyvtár pedig csempefestéssel és konzolos játékokkal csatlakozik, valamint látogatható lesz a könyvtár gyermek- és felnőttrészlege is. A Csabagyöngye Stégen vasárnap délután indul a program - árulta el Forczek Győző igazgatóhelyettes.

fotó: behir.hu (Bagi József)

- Egyrészt a Megyeri Kézműves Falu készül egy gyermekfoglalkoztatóval és kézműves foglalkozással, illetve Szappanos Ádám bűvész előadását is megtekinthetik az érdeklődők, valamint a Hanta Banda zenekar koncertjét élvezhetik majd a gyerekek és családok.

A gyereknapi programok zárásaként a Meseház jövő héten, június 5-én készül műhelyfoglalkozásokkal és egy előadással.

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL