Színes darabokkal várja a nézőket 2022-ben is a Jókai színház

2021. december 28. 11:00 | Hidvégi Dávid

A Fehérlófia előadásával indul a Békéscsabai Jókai Színház 2022-es évada. A teátrum jövő évi előadásaira már most is meg lehet váltani a jegyeket és a bérleteket.

December elején javában zajlottak a próbák a Jókai színházban, a színészek már az új évre készültek. A teátrum a Viharsarok Táncszínház társulattal közösen, a Fehérlófia című új mesedarabbal kedveskedik gyermek közönségének. Az alkotó közösség január hatodikára tervezi varázsmese bemutatóját. A rendező kiemelte: nagy kihívásnak tekinti azt, hogy lekössék a gyerekek figyelmét az egész darab alatt.

– Ebben a darabban folyamatos mozgásról, zenéről és dinamikáról van szó. Természetesen a látvány és a mozgás nagyon fontos, de ha e mögött egy olyan történet van, amivel a gyerekek együtt utaznak, amit értenek és amire kíváncsiak, akkor ez egy olyan egyveleg, ami segíti a gyerekeket abban, hogy telefonjukat egy pár órára elfelejtsék – mondta kérdésünkre egy nyilvános olvasópróbán Ifj. Mlinár Pál rendező.

A Jókai színházban folytatódott a Lázár Ervin Program, amelybe a teátrum a gyermekelőadásaival csatlakozott a 2021/22-es tanévben. Nem csak Békésből, hanem Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Hajdú-Bihar megyéből is érkeznek előadásokra a diákok.

– Úgy gondolom ez egy nagyszerű kezdeményezés, hiszen a programnak az a célja, hogy az első osztálytól a nyolcadikig az ország összes iskolás gyereke eljusson az előadóművészet különböző helyeire, például táncszínházba, színházba, cirkuszba vagy éppen balett előadásra – emelte ki a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Seregi Zoltán.

Az érdeklődők 2022 első hónapjaiban a Fehérlófia mellett a Made in Hungária, az Énekes madár és a János vitéz előadásait tekinthetik meg.

További programok »

Kultúra

FEL