Szeresd a pingvint 2022

2022. december 10. 19:41 | Szabó Judit

Szombaton rendezték a Junior Linux rendszer-adminisztrátorok országos versenyét Békéscsabán, a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban.

A versenyt minden évben megrendezi a szakképzési centrum tagintézménye. A szombati megmérettetésre kilencen érkeztek, volt, aki a helyi iskolából, de jöttek Zalaegerszegről és Budapestről is. A kiírás 9-12. éfolyamos diákoknak szólt. 

– Érdekes, hogy az informatika egy hívószó ma a fiatalok között. Elég nagy területet érint és a munkaerőpiac is érdeklődik utána. Több szervezet, cég is támogatta ajándékokkal a versenyt, ebből is látszik, hogy ez a szakterület nagyon fontos – fogalmazott Vlcskó Pál, szakképzésért felelős főigazgató-helyettes.

A diákok a versenyen egy Linux rendszerrel futtatott, karakteres gépen gépen dolgoztak. 

Jámbor Zoltán, az iskola informatikatanára elmondta azt is, hogy a szombati versenyt megelőző fordulóban száz diák mérettette meg magát, közülük került ki az a tíz, aki részt vehetett az országos versenyen. Egy tanuló a megmérettetés előtt visszamondta, így kilencen mérték össze tudásukat. A szombati verseny első helyezettje a kiskunfélegyházi Simon Tamás lett, a Szent Benedek Két Tanítási Nyelvű Technikumból. 

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL