Szerb győzelemmel ért véget a 61. Viharsarok Kupa

Szombaton délután ismét megtelt nézővel az evangélikus iskola sportcsarnoka Békéscsabán. A bronzért a BSzSK és az OSE mérkőzött, az aranyért pedig a Győri KC és a szerb BEOVUK.

A pénteki csoportkör után, szombaton a békési és az oroszlányi csapat vívta a bronzmérkőzést. Kezdetben jól tartotta magát a házigazda, de a meccs végére egyértelművé vált az oroszlányi győzelem. A végeredmény: Calle Pubfood (Békés)- OSE Lions (Oroszlány) 74-91. A két csapat a bajnoki szezonban már élesben fog egymással szemben felállni.

A békési gárda edzője úgy fogalmazott, hogy ez a torna számukra kicsit csalódás volt, hiszen rendezőként két vereséggel búcsúztak. Mint mondta, a 2017/2018-as szezonra, a bennmaradást tűzte ki célul a vezetőség.

– A piros csoportba kerültünk, az NB1/B-ben ez azt jelenti, hogy a legerősebb csapatokkal fogunk játszani. Ez alapján úgy határoztuk meg a célkitűzésünket, hogy a kieső helyről kerüljünk el, tehát a 9-10. hely a minimális elvárás a 14-ből – fogalmazott Balog Vilmos, a Calle Pubfood Békés, edzője.

 

 

 


A döntőt 19 órakor a Győri KC a szerbiai BEOVUK-kal vívta. Mindkét oldalt magas szintű kosárlabdázás jellemezte, a kiváló megoldások, bravúros egyéni teljesítmények tapsra késztették a közönséget. Végül a szerbeknek sikerült megszerezni az első helyet, a végeredmény: 82-71.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,