Kosárlabda: Második helyen végzett a Békés a Viharsarok Kupán

2018. szeptember 10. 16:12 | behir

Vereséget szenvedett a döntőben a békési csapat a hazai rendezésű, nagy hagyományokra visszatekintő Viharsarok Kupán. Balog Vilmos és Balog Lajos együttese az Oroszlány együttesével szemben maradt alul a felkészülési torna fináléjában.

Nagynevű csapatok és neves játékosok léptek pályára ellenfélként a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. A békési gárda egyébként itt játssza majd a hazai mérkőzéseit a bajnoki szezonban is. Belgrádból már nem először érkezett a BEOVUK, ahol nagyon sok fiatal korosztályos szerb válogatott játékos is szerepel. Budapestről az MTK együttese érkezett, míg Oroszlányból az OSE természetesen szurkolókkal a fedélzeten vágott neki a tornának - írja a békési klub közösségi oldalának beszámolója.

Pénteken Komárom-Esztergom megyei együttes nagyon magas színvonalú csatában múlták felül a szerb riválist. A második elődöntőben Balog Vilmos és Balog Lajos csapata telt ház előtt mutatkozhatott be új játékosokkal a soraiban. Az MTK elleni mérkőzésen nagyon szoros küzdelem alakult ki. Ezen a mérkőzésen nagy ponthátrányt kellett kétszer is ledolgoznia a házigazdának. A 3., majd 4. negyed koncentrált játéka és Kertész Dániel parádés végjátékának köszönhetően ötpontos győzelmet harcoltak ki a békési fiúk. Az eredmények tükrében a szombati döntőben az OSE együttese volt az ellenfél.

Az oroszlányiak kimondott célja az A-csoportba való feljutás. Ehhez mérten megújították a csapatukat, amely nagyon nehéz ellenfele lesz bármelyik együttesnek a bajnokságban. Az első félidőben a vendégek diktálták a pályán történteket és magabiztos vezetéssel mehettek a nagyszünetre. A 3. negyedben sikerült megakasztani az OSE menetelését, sőt, a békésiek az irányítást is átvették. Több, mint hét percen keresztül csak a hazaiak dobálták a kosarakat! A feszült hangulatban ugyan többet hibázott az OSE is, de a hajrában nem engedték ki a kezükből a sikert, így megnyerték a kupát. A békésiek a második helyen végeztek, míg az MTK állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

 

További programok »

Sport

FEL