Szépül a Kossuth tér: A maradványpénzekből frissítik a zöldfelületeket

2019. április 9. 12:38 | Mikóczy Erika

Rendszeresen olvashatnak portálunkon arról, milyen nagyberuházások folynak éppen Békéscsabán. Ezúttal azonban egy kicsi, de az arra járók napját szebbé tevő fejlesztésről számolunk be.

Mint arról korábban már részletesen írtunk, Békéscsaba önkormányzata a „Zöld város kialakítása” pályázati felhívásra egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A támogatásból meghatározóan a belváros zöldterületeinek felújítása valósult meg a Belváros rehabilitáció III. ütemében, a Munkácsy negyed program részeként. Ez magában foglalta a Gőzmalom tér, az Aradi vértanúk ligete, a Széchenyi liget és környéke, a Beliczey kert és a Hunyadi tér felújítását, a szobor sétány rekonstrukcióját, zöldítését és a Kossuth téri volt állomásépület felújítását is.

 

Fotó: Kliment Pál

 

Tóthné Svecz Valériának, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint ezeknek a projektelemeknek a maradványösszegeiből nyílt lehetőség arra, hogy a Kossuth tér további zöldfelületeit is frissítsék, új növényeket ültessenek ki, és egy kevés burkolat-felújítás is belefért még a keretbe.

Ez az „összesöpört pénzekből” megvalósuló, kisebb fejlesztés egyszerűen csak szebbé teszi a környezetünket, és remélhetőleg mosolygósabbá azokat a napokat, amikor éppen arra sétálunk el.

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Hangulatosabb lett a Lencsési

Közel 740 millió forintból hajtják végre a CsabaPark harmadik ütemének fejlesztéseit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban többek között futópályát és élményparkot alakítanak ki a CsabaParkban, de a forrásból a Szabó Pál téren és a Haán Lajos téren is fejlesztenek.
2019. október 11. 16:43
FEL