Szembejön Munkácsy a városban

2018. december 24. 19:09 | Zsíros András

Aki a víztorony felé vagy a Luther utcán jár Békéscsabán, mostantól szembeötlő látvánnyal találkozhat: óriási méretű Munkácsy-portrék láthatók az épületen. Az installációk a készülő Munkácsy-negyedet népszerűsítik. Az első kettő molinó hétvégén került a helyére, de összesen nyolc lesz szerte a városban.

Hegymászókötél, karabiner, fizikai teherbírás és a tériszony még hírből sem ismerése: ezekre volt szükségük a szakembereknek, akik vasárnap a békéscsabai víztorony északkeleti oldalára egy közel száz négyzetméteres Munkácsy-portrét feszítettek ki. A festőt ábrázoló fényképen felirat hirdeti: „Munkácsy-negyed 2020”.

Hasonló kép díszíti mostantól a Luther utca 2. szám alatti épület eddig kopár tűzfalát. Mindkettő elhelyezésénél az volt a cél: a közlekedők számára jól látható módon hívják fel a figyelmet a Modern Városok Program részeként készülő kulturális városrész kialakítására. Opauszki Zoltán, a projekt kommunikációjával megbízott Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője elmondta, hat másik helyszínt is keresnek majd Békéscsabán, ahol hasonlóan látványos módon hirdethetik az idelátogató turisták számára is, hogy Munkácsy városában járnak. A kihelyezett épülethálók a Munkácsy-negyed tervezett befejezéséig, azaz 2020 végéig láthatók lesznek.

 

https://www.facebook.com/behir.hu/videos/335799480592215/?__xts__[0]=68.ARDBw5-uOIzEuaoWzLnwPKlZo86EIwJ2lx-tV_-WqtIFlX4HfwdTzD7ACJ5S5nMVk8DhF5o3KkqU8Bvwbn02DdUcVCidPuX8uhwmBSvy-JMKsogpN3SOojkS5NNfewdfE3bsqqtloazLaJBfGNqWA0LK4gXg3Qd4no7T417OUunRNwGrG-jBSvI9_Ltmixwdj8kXxP7eN0Pa-z5sBWKRhUkmo31c4aqLgR1gIIT-we7yuGgKSK53zAqFSpjGz0QhOmFsvctkuRGlY0EXxdrHlvNv1eiRq0wnfHJk-Qun3cxbHrr8jrN0Qi8_EegwfbD2a4GcRxjYpVXAqhhSN1B96cOhQE1FaIMoWWlt1u2L84OVM4E&__tn__=-R

 

A kivitelezést végző SMAX Hungary Kft. kreatív igazgatója, Szabó Béla elmondta, a megyeszékhelyen nem szokványos megoldást kellett alkalmazniuk, hiszen a technológia jellemzően magas, nagy felületű épületekre való, amiből elég kevés van Békéscsabán. Így aztán – ahogy fogalmazott – minden kreativitásukra szükségük lesz, hogy megtalálják a program népszerűsítéséhez szükséges további helyszíneket.

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Folyamatosan fejlődik Sarkad – Ezúttal a városi piac újul meg

Uniós forrásból újul meg a sarkadi piac teljes egésze – a területen korábban nem volt árusító csarnok és parkoló sem. A tervek szerint a beruházás a termelők és a vásárlók életét is megkönnyíti. A piac nem csak a csütörtöki és vasárnapi piac napok, hanem a majális és kisebb koncertek helyszínéül is szolgálhat majd.
2020. február 18. 07:32
FEL