Szembejön Munkácsy a városban

Aki a víztorony felé vagy a Luther utcán jár Békéscsabán, mostantól szembeötlő látvánnyal találkozhat: óriási méretű Munkácsy-portrék láthatók az épületen. Az installációk a készülő Munkácsy-negyedet népszerűsítik. Az első kettő molinó hétvégén került a helyére, de összesen nyolc lesz szerte a városban.

Hegymászókötél, karabiner, fizikai teherbírás és a tériszony még hírből sem ismerése: ezekre volt szükségük a szakembereknek, akik vasárnap a békéscsabai víztorony északkeleti oldalára egy közel száz négyzetméteres Munkácsy-portrét feszítettek ki. A festőt ábrázoló fényképen felirat hirdeti: „Munkácsy-negyed 2020”.

Hasonló kép díszíti mostantól a Luther utca 2. szám alatti épület eddig kopár tűzfalát. Mindkettő elhelyezésénél az volt a cél: a közlekedők számára jól látható módon hívják fel a figyelmet a Modern Városok Program részeként készülő kulturális városrész kialakítására. Opauszki Zoltán, a projekt kommunikációjával megbízott Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője elmondta, hat másik helyszínt is keresnek majd Békéscsabán, ahol hasonlóan látványos módon hirdethetik az idelátogató turisták számára is, hogy Munkácsy városában járnak. A kihelyezett épülethálók a Munkácsy-negyed tervezett befejezéséig, azaz 2020 végéig láthatók lesznek.

 

Valami készül…

Valami készül…

Közzétette: Behir.hu – 2018. december 22., szombat

 

A kivitelezést végző SMAX Hungary Kft. kreatív igazgatója, Szabó Béla elmondta, a megyeszékhelyen nem szokványos megoldást kellett alkalmazniuk, hiszen a technológia jellemzően magas, nagy felületű épületekre való, amiből elég kevés van Békéscsabán. Így aztán – ahogy fogalmazott – minden kreativitásukra szükségük lesz, hogy megtalálják a program népszerűsítéséhez szükséges további helyszíneket.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,