Szarvas Péter: Új hulladékszállító társaságot bíz meg Békéscsaba

2017. június 16. 17:47 | Varga Diána

Új közszolgáltatót bíz meg Békéscsaba önkormányzata a hulladék elszállítására, amellyel kapcsolatban az a legfontosabb, hogy az átállásból semmit se érzékeljen a lakosság – mondta Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere emellett az újonnan benyújtandó pályázatokról is beszélt.

Eldőlt, hogy a DAREH társulást és az annak 100 százalékos tulajdonában lévő DAREH bázis zrt-t bízza meg a hulladékszállítással az önkormányzat. A polgármester szerint a legfőbb feladat most az, hogy az átállás zökkenőmentes legyen, ugyanakkor arról is beszélt, a szolgáltatóváltás nem jelenti a szemétszállítási díj drágulását.

 

– A csabaiak számára fontos, hogy az átállásból lehetőség szerint ne érezzenek semmit. A közszolgáltatási díj ugyanakkor nem fog emelkedni, mivel azt az állam szabja meg - fogalmazott a közgyűlési határozatokat értékelő sajtótájékoztatóján Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere hozzátette: a városon kívülálló okok miatt ismét csúszás van a számlázásban, de reméli, ez a probléma mihamarabb megoldódik.

Több projekt megvalósításához nyújtja be forrásigényét az önkormányzat a közeljövőben, ám nem mindegyikben értettek egyet a képviselők - a Lencsési lakótelep és a déli iparterületeket összekötő új út esetében például a nyomvonal kijelölésében.

 

– Mindkét esetben komoly költségkülönbség, több 100 millió forint eltérés van. Miután a két szakvélemény kételyeket ébresztett a képviselőkben - azt gondolom, helyesen - nem döntöttünk a nyomvonalról – fogalmazott a városvezető

A városvezető beszélt emellett a diétás gyermekétkeztetés lehetséges emelkedéséről is. Ezt a döntést is elnapolták, ugyanakkor kifejtette: nem kell akkora áremelkedéstől tartani, mint amekkoráról az ülésen szó volt. Az Árpád fürdőről pedig azt mondta: a fürdő kihasználtsága nem jó, sem műszaki, sem a jegyárak szempontjából. A közgyűlés előtt bemutatták a hiányosságokat, a szeptemberi ülésre ennek függvényében kell majd költségkalkulációt készíteni.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL