Szarvas Péter reméli, hogy rövidesen a régi rend szerint működhetnek az óvodák

2020. május 19. 16:58 | Papp Ádám Sándor

A békéscsabai óvodák ügyeleti rendben, csoportonként 5 gyermek ellátását biztosíthatják május negyedikétől. A város polgármestere reméli, hogy hamarosan teljes üzemben működhetnek az intézmények.

A koronavírus-járvány miatt Békéscsabán március 18-tól szüneteltették az óvodák és bölcsődék nyitvatartását. Csupán pár intézmény működött ügyeleti rendben, május 4-től azonban minden óvodában van ügyelet. Az önkormányzati intézmények közül a felügyeletet jelenleg valamennyi óvodában biztosítják.

– Mi csoportonként öt főt tudunk fogadni, amely az jelenti, hogy nyolc csoportos óvodaként 40 gyermek ellátását tudjuk biztosítani naponta, és betelt a létszám – árulta el Kócsi Sándorné, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodavezetője.

Az óvodavezető tájékoztatott, hogy minden egészségügyi előírást igyekeznek maximális szinten betartani, példaként említette azt, hogy a szülők csupán a bejárati ajtókig kisérhetik gyermekeiket.

Békéscsaba polgármestere arról tájékoztatott, hogy nagy igény mutatkozott az intézményekben az ügyelet indulásakor. Szarvas Péter bízik abban, hogy pár héten belül visszaállhat a koronavírus-járvány előtti állapot.

– Tudni kell azt, hogy egy aktív napon 1600 óvodásunk van mindegyik békéscsabai önkormányzati óvodában és 280 bölcsődésünk van a három önkormányzati bölcsődében. Ők jelentik a teljes rendet, tehát azt, ha mindannyian visszatérnek az intézményekbe. Azt gondolom, hogy ez néhány héten belül elképzelhető lesz, készen állunk rá. Az óvodapedagógus és a kisgyermeknevelői személyzet a rendelkezésre áll – emelte ki Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: az óvodai étkezés továbbra is a gyermek saját óvodájában igényelhető.

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL