A járvány miatt fokozott óvintézkedéseket vezettek be a csabai óvodákban is

2020. szeptember 14. 06:24 | Mikóczy Erika

Mivel a koronavírussal fertőzött személyek száma országosan emelkedő tendenciát mutat, Békéscsabán az óvodákban is fokozott óvintézkedéseket vezettek be.

A város önkormányzata írásban tájékoztatta az óvodavezetőket a 2020/2021-es nevelési évben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó egységes eljárásrendről – számolt be hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

– Az eljárásrendben szerepel, hogy az intézményt kizárólag egészséges gyermek látogathatja. Az óvoda épületébe csak az intézménybe járó gyermek és egy szülő (aki maszkot visel) léphet be. A gyermekeknek és a velük foglakozó felnőtteknek a nap folyamán a maszk viselése nem kötelező. Továbbra is kiemelt figyelmet szentelünk a higiéniai előírásokra és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartására. Az óvodákban fertőtlenítőszer-adagolókat helyeztünk el. Továbbá a folyamatos fertőtlenítések miatt arra kérjük a szülőket, hogy 8.30 órára legyenek kedvesek a gyermeküket bevinni az óvodába – olvasható Szarvas Péter közleményében.

További programok »

Életmód

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL