Szarvas Péter: Nem teszem kötelezővé a munkavállalók oltását

2021. november 9. 16:40 | Vári Bianka

Sajtótájékoztatót tartott a békéscsabai önkormányzat nevében a város polgármestere. Az eseményen Szarvas Péter arról beszélt, hogy a település intézményeiben dolgozóknak kötelezővé teszik-e a koronavírus elleni vakcina felvételét. Békéscsaba polgármestere nem rendelte el a kötelező védőoltást a polgármesteri hivatalban és az önkormányzati intézményekben, és jelenleg nem rendelték el azt az önkormányzati cégek vezetői sem.

A Magyar Közlönyben, október 28-án kihirdették azt a rendeletet, amely a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és az önkormányzati intézményeknél foglalkozattottak általi kötelező igénybevételéről rendelkezik. Ennek értelmében a polgármester hatásköre arról dönteni, hogy az önkormányzati intézmények dolgozói számára kötelezővé teszi-e a védőoltás felvételét. A város tulajdonában lévő vállalatok munkavállalóiról dönteni ebben a kérdésben a cégvezetők lehetősége - tájékoztattak.

Az átoltottság felmérését, és egyeztetéseket követően Békéscsaba polgármestere is meghozta a döntést. Szarvas Péter egyelőre nem rendelte el a polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények dolgozóinak kötelező oltását, és jelenleg nem rendelik el azt az önkormányzati cégek vezetői sem.

A járványügyi adatok tükrében azonban azt ajánlja mindenkinek, hogy önkéntes döntés alapján oltassa be magát.

További programok »

FEL