Szarvas Péter: Nem elég alapos a városgazdálkodási kft. előkészítése

Békéscsaba polgármestere továbbra is úgy érzi, hogy nincs megfelelően előkészítve a városgazdálkodási cég létrehozása. Szarvas Péter a közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján kifejtette: úgy látja az előterjesztésből, hogy az új vállalat költségvetési fegyelme nem megfelelő.

Csütörtöki ülésén a testület elfogadta a város 2014 és 2020 közötti időszakára szóló gazdasági programját, valamint az önkormányzat idei évi költségvetésének első kilenc havi teljesítéséről szóló beszámolóját – emelte ki Szarvas Péter. A városvezető emellett beszélt a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. első háromnegyed éves beszámolójáról.

– Veszteséget mutatott a vagyonkezelő zrt. beszámolója. Kozma János vezérigazgató elmondta, hogy az év végére kisimulhat és a nullszaldós mérleg minden bizonnyal elérhető lesz. 30 millió forintot ítélt meg többségi szavazással a testület a városgazdálkodási kft. beruházásainak finanszírozására. Ezt nem támogattam, mert nem láttam most sem eléggé alaposnak, körültekintőnek az előterjesztést – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

A városvezető pénteki értékelőjén Borbola István polgármesteri fejlesztési tanácsadó tartott tájékoztatást többek között arról, hogy a felmerülő 216 millió forintos többletköltség miatt, hogyan módosul a piac tervezett fejlesztése.

– Amit most elhagyunk, azt – bízunk benne, hogy a magyar kormány támogatásával – a jövőben megvalósíthatjuk. Egy ésszerű átgondolást követően egy olyan piac várhatja a vásárlókat, ami a jelenlegi igényeket kiszolgálhatja majd a rendelkezésre álló pénzügyi keretből – hangsúlyozta Borbola István polgármesteri tanácsadó.

Megvalósul a meglévő csarnok rekonstrukciója, emellett az első ütemben a szabadtéri árusítóhelyeket is lefedik a TOP-os forrásból, a későbbiekben pedig a pavilonsor újulhat meg a Modern Városok Programból.

A polgármester gratulált a Napsugár Bábszínház kollektívájának, valamint Hajtmann Ildikó tanár és énekművésznek, ugyanis ők kapták meg idén a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést, a díj odaítéléséről a közgyűlés zárt ülésen döntött – tájékoztatott Szarvas Péter.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,