Fidesz: Gyorsabb és rugalmasabb városgazdálkodás a cél

Az a cél, hogy a lakossági elvárásokhoz gyorsabban és rugalmasabban alkalmazkodó városgazdálkodási tevékenységet folytassanak Békéscsabán – fogalmazott Herczeg Tamás frakcióvezető helyettes. A Fidesz frakció is sajtótájékoztatón értékelte a közgyűlés történéseit.

A városgazdálkodási cég megalapításával kapcsolatban Hanó Miklós alpolgármester kiemelte, az a legfontosabb, hogy minél hatékonyabban szolgálják a békéscsabai lakosságot, minél gyorsabb ütemben menjen a munkavégzés és ne kelljen egy-egy eset megvalósítása érdekében hitel jóváhagyására várni hosszú hónapokat.

– Közelebb kell kerülni a lakossághoz, tehát a feladatmegoldásnak azonnal meg kell történnie, ne kelljen minden esetben pályázat lebonyolításra várni – szögezte le az alpolgármester. Hanó Miklós reagált Szarvas Péter polgármester azon példájára, amikor párhuzamot vont a működési támogatásokat illetően a városgazdálkodási kft., illetve a város további saját cégei, a Békéscsabai Médiacentrum Kft és a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. között. Az alpolgármester előbbivel kapcsolatban kiemelte, több mint 30 millió forint értékben kötött reklámszerződéseket a médiavállalat már ebben az évben, ami már a jövő évi bevételi oldalt is erősíti. A városfejlesztési kft.-vel kapcsolatban megjegyezte, élenjáró Békéscsaba a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban beadott pályázatokkal, ráadásul hiánypótlás nélkül készültek el a beadandó anyagok, így a cég nemhogy veszteséget hoz, hanem eredményt termel.

Herczeg Tamás kiemelte, nagyon sok kompromisszumos javaslat épült be az előterjesztésbe az előkészítő munka alatt. A Fidesz frakcióvezető-helyettese pozitív végkifejletként értékelte, hogy a szavazásban résztvevők közül a polgármester kivételével mindenki megszavazta a cég megalapítását.

– Az a célunk, hogy a lakossági elvárásokhoz, szükségletekhez gyorsabban, rugalmasabban, dinamikusabban igazodó városgazdálkodási, városüzemeltetés feladatellátás jöjjön létre. Azt szeretnénk elérni, hogy költséghatékonyabb, remélhetőleg olcsóbb módon történjék ez a feladatellátás – fogalmazott Herczeg Tamás frakcióvezető-helyettes.

A közgyűlés emellett döntött arról, hogy közösségi házat hoznak létre a Czuczor utcában, illetve a frakcióvezető-helyettes kiemelte azt is, hogy azzal a céllal módosították a lakásrendeletet, hogy segítsenek a közfoglalkoztatottaknak, valamint a bajban lévőknek. Herczeg Tamás hozzátette, folytatódik a városban az intézmények energetikai korszerűsítése további tíz épület felújításával.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,