Szarvas Péter hársfát ültetett - Növekszik a faállomány Békéscsabán

2021. március 12. 11:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Csütörtök délután a Szabolcs utcán újabb facsemetéket ültettek el. Békéscsaba polgármestere elmondta, nagy gondot és figyelmet fordítanak a város faállományára. Gondolataiban kitért arra is, hogy nemrég kiépítették a kerékpárutat, amiért muszáj volt fákat kivágni, viszont ezeket a fákat mindenképpen pótolják.

Szarvas Péter polgármester csütörtök délután a Szabolcs utcán jelképesen egy hársfát ültetett el. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat jó gazdája a közterületen lévő fáknak. Hozzátette, hogy nagy figyelmet és gondot fordítanak a közterületen lévő 62 ezer fára, illetve az esetleges pótlásokra. Továbbá előfordul, hogy különböző okokból fát kell kivágni.

- Kerékpárutat építettünk, a kerékpárosok védelme érdekében, és 49 fát kellett kivágni ahhoz, hogy biztosítsuk az erre kerékpározók biztonságát. A 49 kivágott fa helyett 100 fát ültettünk 60-at az önkormányzat, 40-et pedig a kivitelező a projekt keretében - fogalmazott Szarvas Péter polgármester. 

Felhívta a békéscsabai lakosság figyelmét arra, hogy a faállomány folyamatosan nő a városban, ami segíti a jó közérzetet és javítja a levegőminőséget.

Galéria

Nagy Károly kertészmérnök úgy nyilatkozott, hogy többször is együttműködött az önkormányzattal, továbbá pontosította, hogy milyen a Szabolcs utcán elültetett fák 12-es 14-es törzskörméretű háromszor iskolázott első osztályú facsemeték. Hozzátette, hogy a jövőben is lesz közös munkájuk az önkormányzattal, ősszel legalább 134 fa kerül elültetésre.

 

 

 

 

További programok »

Itthon

Területi adományosztási referensek segítik a nehéz sorsú családokat

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület 2020 óta Segítő jobb civilektől civileknek néven egy civil összefogás útján igyekszik enyhíteni a COVID-19 járvány okozta társadalmi és gazdasági veszteségeket, a nehéz sorsú családok helyzetének könnyítésével. Cikkünkben Matuz Ádám Krisztián az egyesület elnöke számolt be arról, hogy két embert neveztek ki területi adományosztási referensnek.
2021. július 28. 19:04
FEL