Szarvas Péter: Elég volt a rendezetlenségből

A polgármester kezébe vette a fűkaszát és neki vágott a munkának a Békési úton. Szarvas Péter megelégelte azt, hogy úton-útfélen rendezetlen parkokkal, játszóterekkel, járda menti zöld területekkel találkozik városszerte, ezért úgy döntött, hogy ő maga kezd fűnyírásba. Az akció célja az volt, hogy eltűnjön a helyenként közel másfél méter magas fű. 

Szarvas Péter elmondta, hogy rengeteg lakossági megkeresést kapott ő is, illetve a városüzemeltetési osztály is.

A városvezető arról is beszélt, hogy nemcsak a magas fűvel van gond, hanem azzal is, hogy nem kezelik rendszeresen a virágos kerteket, és nem kezdődtek el időben a locsolások sem. Hozzátette: a rendezetlenség miatt kérdéses, hogy idén nevezni tud-e a város a Virágos Magyarország címre. Szarvas Péter kifejtette: 2016 óta hatról tízre emelkedett a fűnyírások száma a városban és 30 százalékkal több virágot ültettek Békéscsabán.

A polgármester kiemelte: már két alkalommal is megkereste a városgazdálkodási céget, hogy ez az ügy nem tűr további halasztást, de elmondása szerint nem kapott kielégítő választ. A cég levelében arra hivatkozott, hogy az idei sok csapadék miatt nem győzik a megfelelő karbantartást.

 

Megosztás:

Címke: , , ,