Térítésmentes védőeszközök a várostól, lakossági felhasználásra

2020. április 30. 15:40 | Sipos Gábor

A békéscsabai önkormányzat háromezer darab maszkot osztott ki öt helyszínen a megyeszékhelyen, csütörtökön. Azok, akik felkeresték a helyszínek egyikét, személyenként két darab mosható, többször felhasználható maszkot vihetett haza

A maszkokat a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal vásárolta és a szociálpolitikai osztály koordinálásával, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény védőnőinek közreműködésével adták át azoknak, akik kivárták a sorukat. A térítésmentes eszközöket Jaminában, Mezőmegyeren, Gerlán, a csabai belvárosban és a Lencsési lakótelepen osztották szét. Ez utóbbi helyszínen, a Fövenyes utcai Idősek klubjánál sokan gyülekeztek a sorbanállási szabályok betartásával csütörtök délelőtt.

A megjelentek türelmesen várták ki sorukat, örültek a kezdeményezésnek. Többen kérdésünkre azt mondták, hogy örülnek az akciónak, hiszen habár számos helyen gyártanak otthon maszkokat, amelyeket sokan kínálnak vásárlásra, mégis jónak tartják, hogy az önkormányzat ingyenesen is elérhetővé tesz mosható, fertőtleníthető maszkokat.

Békéscsaba polgármestere a maszkokról és az akcióról a 7.TV Aktuális című magazinműsorban is beszélt nemrég.

 

 

– Egymást és magunkat tudjuk védeni a maszk használatával. Ha nagyon hamar elfogy az eszköz, akkor a jövő héten vagy az azt követő héten megismételjük az akciót és további több ezer darab szétosztására is sor kerülhet – hangsúlyozta még szerda este Szarvas Péter.

A kezdeményezés sikeres volt, kora délutánra elfogyott az összes maszk. Információink szerint az önkormányzat a beszerzés függvényében jövő hét második felében újabb akciót indít majd.

További programok »

Itthon

Rétvári: A napokban megérkezett a pedagógusok megemelt bére

Július 1-től 10 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, az iskolaigazgatók és helyetteseik pedig vezetői pótlékemelésben részesültek. A megemelt bérek augusztus első napjaiban megérkeztek a pedagógusok bankszámláira - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke csütörtökön az MTI-vel.
07:18
FEL