Fűnyírás: Reagált a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. vezetője

Többen is panaszkodtak az elmúlt időszakban arra, hogy nagyon magas a fű Békéscsabán a közterületeken, majd fogalmazták meg azt a kérdést, hogy miért nem intézkedik a problémás területeken a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft.? Ezt a kérdést feszegette Szarvas Péter polgármester is. Az érintett cég ügyvezetője most közleményben reagál, amelyet módosítás nélkül adunk közre.

 

“A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft ügyvezetőjeként szeretnék reagálni a Polgármester Úr által indított FaceBook kampányra.

Szeretnék néhány fontos információt közölni a békéscsabai lakosokkal cégünk működésével kapcsolatban.

Elsőként köszönjük Polgármester Úr fűnyírással kapcsolatos segítségét. Annak oka amiért az a terület nem volt még levágva végtelenül egyszerű, hiszen a Békési út a közszolgáltatási szerződésünk szerint „C” kategóriás terület (ezt bizonyára Polgármester Úr is tudja). A „C” kategóriás területeket a szerződés szerint május 15-től kell nyírnunk, tehát holnaptól.

A szerződés szerint A,B,C,D,E, jelű területekre van felosztva a város, és minden terület tekintetében meg van határozva az a dátum amikortól és ameddig kell a vágást végezni.

„A „ jelű terület kezdés: április 15 / szerződés szerint, valóságban: április 3-án már elkezdtük.

„B” jelű terület kezdés: árilis 30 / szerződés szerint , valóságban: április 3-án már elkezdtük.

„C” jelű terület kezdés: május 15 / szerződés szerint , valóságban: április végétől már elkezdtük.

„D” jelű terület kezdés: május 31 / szerződés szerint, valóságban: május elejétől már elkezdtük.

Ezekről az építési napló bejegyzések tanúskodnak.

 

Csak hogy egyszerűbben érthető legyen például az összes bevezető út (Szarvasi -, Gyulai – , Dobozi -, Orosházi utak), az összes körforgalom, ezek mind „C”, „D” kategóriás területek és a Békési út kivételével mindet levágtuk 1-2 héttel hamarabb, mint szerződésünk szerint kellett volna.

Azt, hogy melyik terület milyen színkóddal van jelölve, tehát melyik kategóriába tartozik, a polgármester Úr által vezetett hivatal határozta meg számunkra, nem mi döntöttük el.

Összefoglalva semmilyen szerződésszegés vagy hiányos teljesítést nem történt részünkről.

Minden feladatot és beszerzést a törvényeknek és közbeszerzési szabályoknak megfelelően végzünk.

Nem is szeretném ezt az ügyet tovább bonyolítani, hiszen cégünk minden egyes dolgozója azon fáradozik, hogy a város rendezett képet nyújtson és garantálom, hogy ez továbbra is így lesz. 

Nagyon fontos információ a virágokkal kapcsolatban, hogy minden évben május 15-én történik meg a kiültetésük. Ez az idei évben is így lesz, biztosíthatok arról mindenkit, hogy sem kevesebb, sem gyengébb minőségű nem lesz, mint a tavalyi évben.

 

Feladatokról röviden:

Hó eltakarítás: 2025. április 16-án kerül hozzánk a feladat! (7 év) 

Csapadékvíz elvezető árkok a városban(2 méteres fű): 2020. január 1-én kerül hozzánk a feladat! (2 év) 

közterületek kézi- és gépi tisztántartása, kézi hulladékgyűjtők ürítése: 2021. január 1-től kerül hozzánk a feladat! (3 év)

 

Panaszok kezelése:

Minden hozzánk érkező panasszal foglalkozunk és válaszolunk a kérdésekre. Abban az esetben is, ha nem hozzánk tartozik a feladat, továbbítjuk az illetékesnek.

A Polgármester Úr FaceBook oldalán jelzett problémákat is kivétel nélkül lejegyeztük és kezelni fogjuk. 

Mindent megtettünk és meg is fogunk tenni azért hogy szép rend legyen és virágos gyönyörű helyen élhessünk, dolgozhassunk.

 

2018. május 14.

Uhljár Erik

Békéscsabai Városgazdálkodási Kft.”

Megosztás:

Címke: , , , ,