Szarvas Péter: a fejlesztések nagy szerepet kapnak a jövő évi költségvetésben

Közgyűlés után értékelt a polgármester.

A csütörtöki közgyűlésen a városvezetés arról is döntött, hogy segítséget nyújtana a Szent István Egyetem békéscsabai campusának fejlődésében, valamint a képviselő-testület döntött a TOP-fejlesztés plusz 1,7 milliárdos bővítéséről is. Szarvas Péter polgármester értékelte a maratoni közgyűlés munkáját.

2011-ben 1150 hallgatója volt a Szent István Egyetem békéscsabai karának, mára a 400-at sem éri el ez a szám. Szarvas Péter polgármester szerint a város érdeke, hogy megmaradjon a felsőoktatás a megyeszékhelyen, ebben pedig segítenie kell az önkormányzatnak is.

– Akár oktatók számára lakások biztosításával, akár a Békéscsaba Hazavár Ösztöndíj Program kibővítésével, akár konkrét pénzügyi támogatás formájában támogatnánk a felsőoktatást, de ehhez azokat a feltételeket kérjük biztosítani, hogy az egyetem a campus hallgatói létszámmal való megerősítésére konkrét tervvel rendelkezik – fogalmazott a polgármester.

A kormány 1,7 milliárd forinttal megemelte a TOP-os forrás keretösszegét, így Békéscsaba összesen 14,9 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre. A plusz forrásból négy helyen épülhet új kerékpárút.

– Az Építők útján utat és kerékpárutat építünk, de a Szabolcs utcán járdát és kerékpárutat, a Tevan Andor utcán az Északi Ipartelep fejlesztése érdekében, és egy rég várt fejlesztésként kerékpárút lesz a Szarvasi úton a Kápolna utcánál befejeződő út folytatásaként – tájékoztatott Szarvas Péter.

A városvezető hozzátette: a jövő évi költségvetésben a fejlesztések nagy szerepet kapnak, hiszen Békéscsaba saját forrásaiból, Európai uniós támogatásból, valamint a Modern Városok Programnak köszönhetően jelentős beruházások indulnak majd el 2017-ben.

Megosztás:

Címke: , ,