Szarvas Péter: „A békéscsabaiak nem ezt érdemlik”

A csabaiak nyugodt, ünnephez méltó karácsonyi vásárt érdemelnének, ezt azonban a többség nem szavazta meg – többek közt erről is beszélt Békéscsaba polgármestere az októberi közgyűlésen meghozott határozatokat értékelve, pénteken.

 

 

Szarvas Péter a költségvetés módosítása kapcsán jelezte, hogy az önkormányzatnak 91 millió forintos bevételi többlete keletkezett az elmúlt hónapokban, amelyet a Jókai színház, a Napsugár bábszínház, a gyermekélelmezési intézmény, a gyermekjóléti szolgálat és az egészségügyi alapellátási intézmény kap meg. Szintén ebből a keretből kap hatmillió forintot a Mackó-Kuckó Óvoda az átköltözéssel járó többletköltségek fedezésére, ötmillió forintot pedig a Vésztő-Mágori szín teljes tetőcseréjére fordítanak. A polgármester megjegyezte: a költségvetés továbbra is stabil.

A városvezető kiemelte a hajléktalanokkal szembeni, október 15-én életbe lépett eljárásirend-változást.  Emlékeztetett, hogy rendőrségi intézkedés nyomán az önkormányzatnak tárolnia kell a hajléktalanok ingóságait, majd visszaszolgáltatni azokat. Mint mondta, Békéscsabán ilyen esetek ritkán fordulnak elő.

Kiemelte a karácsonyi vásár megszervezését, egyúttal sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem érvényesültek az általa támasztott a szempontok, köztük az, hogy ne legyen vurstlira hasonlító vásári elem, hangos rapzene, sátoros árusító helyek. Hozzátette: a többség ezt nem támogatta. Véleménye szerint a békéscsabaiak ennél többet érdemelnek.

Szarvas Péter tájékoztatott arról, hogy zárt ülésen ítélték oda a Békéscsaba Sportjáért elismerést Czeglédi Katalinnak, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club marketing igazgatójának és Suhajda Lászlónénak, a Belvárosi általános iskola testneveléstanárának. A testület szintén zárt ülésen tárgyalt arról, hogy a Modern Városok Programban megvalósuló energetikai és sportinfrastrukturális fejlesztések kapcsán telekvásárláshoz igényelnek forrást.

Nagy Ferenc alpolgármester a Mackó-Kuckó és Százszorszép Óvoda energetikai felújításáról beszélt.  A projektek részletezése mellett kiemelte, hogy mindkét esetben eredményt hirdettek, negyvenkilenc millió forintos pluszforrást rendeltek mellé, ezzel hamarosan megindulhat a beruházás.

Megosztás:

Címke: , , ,