Szarvas Péter: Sikerült megegyezni a nemzetiségi önkormányzattal

Közgyűlés után értékelte a júniusi ülésen meghozott határozatokat a megyeszékhely polgármestere

 

 

Ismét emelkedik a diétás gyermekétkeztetés térítési díja. Szarvas Péter ezúttal sem szavazta meg a módosítást.

– A legutóbb is olyan döntés született, amelyben nem támogattam az előterjesztést, akkor mintegy tíz százalékkal nőttek a térítési díjak, ezt messze infláció feletti mértékűnek gondolom, ezért nem támogattam. Azt gondolom, hogy a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézménynél jobban elő kellene készíteni a nyersanyagbeszerzésre vonatkozó pályázatokat – fogalmazott a polgármester

Szarvas Péter beszélt az Országos Szlovák Önkormányzattal kötött vagyonkezelési megállapodásról, ugyanakkor kitért arra is, hogy a Békéscsaba újratelepítésének 275. évfordulója alkalmából elhelyezett emlékkövet új helyen helyezik el a főtéren. Mint mondta, az emlékmű külön talapzatot is kap majd, ebben a megoldásban sikerült megállapodni a Békéscsabai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal.

Nagy Ferenc alpolgármester már a 2018-as költségvetési rendelet módosítására tért ki, mint mondta, több olyan központi, köztük bértámogatással egészült ki a büdzsé, amely a kulturális és szociális területen használható fel. Mint mondta, az első féléves számokat majd csak szeptemberben értékelik, ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy jelen állás szerint rendben van a város költségvetése.

Borbola István fejlesztési tanácsadó a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kapcsán kiemelte, hogy újabb projektek esetén indulhat el a kivitelezés, ezek közül az egyik a játszótérfejlesztést, kerékpárutak, járdák felújítását is magában foglaló leromlott városterületek fejlesztése, a másik a piacfelújítás, amely érinti a csarnok korszerűsítését, a szabadtéri árusítóhelyek lefedését és a pavilonsor bővítését.

Megosztás:

Címke: , ,