Szarkát fogtak Gyulán, Békéscsabán a alkoholszonda jelzett

2019. április 15. 11:20 | behir

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei április 14-én 19 óra 15 perckor őrizetbe vettek egy férfit – olvasható a police.hu-n. A 48 éves R. István az egyik gyulai áruházból próbált meg fizetés nélkül elvinni többek között műszaki cikket és kozmetikai termékeket. A férfi a próbafülkében a kabátja alá rejtette az árucikkeket, majd fizetés nélkül próbált meg elmenni, de a bolt biztonsági őre feltartóztatta. R. István ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Mivel a férfi korábban követett már el hasonló bűncselekményeket, a rendőrség őrizetbe vette.

Békéscsabán, a Mokry utcából április 14-én 17 óra 45 perckor előállítottak a rendőrök egy férfit. Személygépkocsit vezetett és az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. A további mérések is megerősítették az ittas járművezetés gyanúját, ezért a rendőrök büntető feljelentést tettek ellene. A vezetői engedélyét nem tudták elvenni, mert a férfi nem tartotta magánál, ezért szabálysértési eljárás is indult vele szemben.

 

Forrás: police.hu

Gyula

Gyulán is létesült okos zebra a gyalogosok védelme érdekében

Újabb okos zebrával bővült Békés megye – Ezúttal Gyula központjában, a nagy forgalmú Béke sugárúton létesült egy kivilágított gyalogosátkelőhely. A kezdeményezéshez korábban Orosháza és Békéscsaba is csatlakozott. A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatának elsődleges célja a közlekedésbiztonság, azon belül pedig a gyalogosok védelme.
2020. május 26. 06:56
FEL