Sporteszközöket adott a BRSE a Napsugárovinak

2021. december 1. 13:57 | Vári Bianka

Könnyített súlyú röplabdákat, valamint egy tollaslabda-hálót adományozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Lencsési Óvodának. A sporteszközöket szerdán reggel adta át egyesület vezetése és játékosai a gyerekeknek.

Szerdán reggel új eszközök érkeztek a Lencsési Napsugároviba. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület harminc darab könnyített súlyú röplabdát, valamint egy tollaslabda-hálót vitt a gyerekeknek, akik örömmel fogadták az ajándékot.

– Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, már ahogy sétáltunk befelé, akkor is látszódott rajtuk, hogy nagyon izgatottak. Aztán, ahogy odaadtuk nekik a labdákat, egyből elkezdték dobálgatni, illetve mi is beszálltunk a játékba – mondta Molcsányi Rita, a BRSE játékosa.

Az óvodában 2015 óta működik labdajáték program, melyben a röplabda, a kézilabda, a kosárlabda és a foci alapjait tanítják a meg gyerekeknek – mondta el Rudnerné Sipos Hajnalka, a program gyakorlati vezetője, hozzátéve, hogy a foglalkozásokat az óvodapedagógusok tartják.

– Ők tudják azt, hogy mikor terhelhetőek a gyerekek, mikor tudnak többet kihozni belőlük, és az életkori sajátosságaiknak megfelelően tudják ezeket a programokat végrehajtani. Nagyon örülünk neki, hogy egy ilyen patinás, nemzetközi szinten is elismert klub, mint a BRSE, ezekkel a minőségi labdákkal tudja a programokat még színesebbé és érdekesebbé tenni – fogalmazott.

A BRSE már több óvodával együttműködésben áll, a Napsugárovival idén augusztusban egyeztettek közös akciókról és képzésekről.

– Az együttműködési megállapodás lényege az, hogy megmozgatjuk az óvodásokat. Hiszen itt nem röplabda-specifikus feladatokról van szó, ebben a korban még az elsődleges az, hogy a sport- és mozgásgazdag életmódot szerettessük meg a gyerekekkel – árulta el Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A klubelnök hozzátette: a BRSE ovis röplabdakupát tartott volna ezen a napon, azonban ezt a járványhelyzet miatt tavaszra halasztották, de a játékeszközök már megvannak. Most ezeket juttatták el az óvodába, hogy a 15 csoport óvodásai használják majd.

További programok »

FEL