A bajnoki második helyezett BRSE-t köszöntötte a békéscsabai városvezetés

2023. május 10. 19:36 | Hidvégi Dávid

Eredményes szezonon van túl a Swietelsky-Békéscsaba, hiszen megnyerte a MEVZA Kupát, valamint a Magyar Kupában és az Extraligában is ezüstérmet szerzett, miután egyik sorozatban sem sikerült felülmúlnia a Vasas-Óbudát. Az Extraliga döntőjét követően szerdán az önkormányzat megköszönte a játékosoknak és a klubvezetésének az egész éves kitartó munkáját.

A város polgármestere köszöntőjében elmondta: a 2022/23-as az elmúlt húsz év legerősebb röplabda bajnoksága volt, amelyben a BRSE a második helyen végzett. Szarvas Péter hozzátette: a Magyar Kupában szintén ezüstöt ért el a csapat, míg a MEVZA Kupában egy izgalmas párharc után nyert aranyérmet. Kiemelte: a város élcsapatának számító BRSE négy játékost ad az augusztusi Európa-bajnokságra készülő válogatottnak, reméli mind ott lehetnek majd a kontinensviadalon. Arról is beszélt, hogy az önkormányzat évről-évre komoly összeggel járul hozzá a felnőtt csapathoz, amit a megyeszékhely legprofibb klubmenedzsmentje jól hasznosít.

– Mindenki szorosabb küzdelmet várt a bajnoki döntőben. Sportszakmailag nem tudom, hogy ez az élesebb küzdelem miért maradt el, de higgye el mind a vezetőség, mint a játékosok, hogy sikeresnek ítéljük az idei szezont. A BRSE klubként egy kiemelkedő minta mind itthon, mind határon túl, folyamatosan halljuk a pozitív visszajelzéseket – húzta alá. Mint mondta: a klubnál mindenki jól felkészült módon, csupa szívvel mindent megtesz a kék-fehér mezért.

 

 

Hangsúlyozta: a magyar-portugál Eb-selejtező sem a városvezetés, hanem a BRSE teljesítménye és a menedzsment munkájának köszönhető. Szarvas Péter sok sikert kívánt játékosoknak a következő idényre is, illetve reményét fejezte ki, hogy nyáron mind a szakmai stáb tagjai, mind a röplabdázók kipihenhetik az elmúlt egy év fáradalmait, még ha erre nem is rendelkeznek sok idővel.

Az egyesület elnöke úgy fogalmazott: ilyen röviddel a szezon zárás után még nehéz reálisan értékelni a 2022/23-as szezont. Baran Ádám kiemelte: aki kicsit is jártasabb a sport világában az tudja, hogy a sokkal több pénzzel rendelkező csapatoknak is nehéz bajnokságot nyerni sokszor több éves munka szükségeltetik hozzá.

– Folyamatosan zajlik az elemzés a háttérben. A két ezüst és az arany után nem süthetjük le a szemünket, de a bajnoki döntő kapcsán mindannyiunkban hiányérzet van, amit fel kell dolgoznunk – hangsúlyozta.

 

 

Kifejtette: több, mint egy évtizede nagyon mélyről kezdve, tiszta és átlátható stratégia mentén kezdték építeni az egyesületet, amivel itthon és nemzetközi szinten is komoly tekintélyt vívtak ki.

– Nemcsak a klubot nézve tevékenykedik a menedzsment, hanem a város marketing értékét és hírnevét is igyekszünk öregbíteni, gondoljunk csak a nemzetközi sporttudományos konferenciára – mondta.

A klubvezető kiemelte: hamarosan hivatalosan értékelik a szezont és megteszik a következő idényt illető bejelentéseket. Annyit elárult, hogy vezetőedzőjük, Tóth Gábor nyáron a bolgár válogatott stábjában tevékenykedik, de ezzel kapcsolatban további részleteket nem árult el.

– Sikeres szezont zártunk, de ilyen közel a döntőhőz még nehéz pontosan értékelni, de van bennünk hiányérzet. A következő napokban, hetekben kiértékeljük a finálét. A klubra és a játékosokra is jellemző, hogy mindig a legjobb eredményt akarja. Jövőre is hasonló sikereket szeretnénk elérni – fogalmazott Molcsányi Rita csapatkapitány.

Galéria

További programok »

Sport

FEL