Sör, csülök és világcsúcs

A Tiszántúl egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválját rendezik Békéscsabán június 14-e és 18-án.

A Tiszántúl egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválját rendezik Békéscsabán június 14-e és 18-án. A tizenhatodik Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programja hazai és külföldi sztárfellépőkkel, sörkülönlegességekkel, pörköltfőző versennyel, de sportolási lehetőségekkel, sőt világcsúcs-döntési kísérlettel is várja a fesztiválra érkezőket.

Nem lesz könnyű feladata Kótai Mihálynak, hogy tartsa a célul kitűzött 85 kilós súlyát, hiszen az egykori profi világbajnok boxoló az ízletes csülök-ételek között száll harcba, ezúttal a 400 méteres sörfutás világrekordjának megdöntéséért. Közben ráadásul nehezítésként a versenyzőknek meg kell inniuk 3 deciliter sört is. A humoros sportesemény mellett más programok is népszerűsítik majd a testmozgás fontosságát. Szükség is lesz erre, hiszen nagyon finom ételek és italok várják a fesztiválra látogatókat. Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács a csülköt ajánlja, de a legbátrabbak akár százféle csapolt sört is végigkóstolhatnak.

Az utóbbi években a sör mennyisége volt a fontos. Mi szeretnénk viszont a minőség felé menni – mondta Stefan Wenckheim, Pécsi Sörfőzde Zrt. ügyvezető igazgatója. – Fontos, hogy a sörfőzés tudományát hasznosítsuk és nagyon finom sörkülönlegességeket készítsünk.

Bora Imre főszervező hangsúlyozta, a sport, a sör és a csülök mellett a hungarikumok is nagy szerepet kapnak a rendezvényen, amelyen öt nap alatt mintegy hatvanezer látogató fordul majd meg. Nem véletlen, hiszen sokan kíváncsiak a fellépőkre is. A Star Jam Band, Magyarország és Közép-Európa legjobb session-zenészeit foglalkoztató zenekar meghívásában két nemzetközi sztár érkezik a sörfesztiválra. Lain McCray a La Bouche zenekar képviseletében, illetve Tania Evans a Culture Beat együttes nevében érkezik erre a fesztiválra.

 

Megosztás:

Címke: ,