Sok a távozó a csabai csapattól

2018. június 7. 14:28 | Szendi Rita

Véget ért a 2017/2018-as szezon a békéscsabai kézilabdás lányoknál is. A csapatnak sikerült bennmaradnia az NB1-ben, ami az elsődleges cél volt. A következő évadban azonban sok új játékossal találkozhat majd a nagyközönség.

A lila-fehérek csapatából összesen hét játékos távozik különböző okok miatt, így például Jovana Kovacevic, Mihálffy Adrienn és Györkös Rebeka is más klubban folytatja a pályafutását.

– Elég fájdalmas és rossz is egy csapat életében, hogy ennyien távoznak, de az egyesület megtesz mindent annak érdekében, hogy pótolja a játékosokat. Ez mindig nehéz feladat mind a játékosoknak, mind az edzőnek, hiszen egy új csapatot kell építeni és összekovácsolni. Nem lesz könnyű, de ahogy eddig, ezt is meg fogjuk oldani – mondta el az Eubility-Group Békéscsabai Előre NKSE csapatkapitánya, Walfisch Mercédesz.

A klub vezetősége folyamatos tárgyalásokat folytat az érkező játékosokkal, és már van olyan, akivel sikerült megegyezni.

– Meg tudtunk állapodni a mostani keretből Bottó Rózsával, Kovács Anettal, Giricz Laurával, Walfisch Mercédesszel. További tárgyalásokat folytatunk még – fogalmazott a csapat elnöke, Paláncz György.

A csapatnál marad továbbá Horváth Dorina, Gidai Eszter, Alexandra Vukaljovic és Zöldi-Tóth Kata is.

 

 

FEL