Sima győzelem: Egy mérkőzésre a bajnoki döntőtől a BRSE - galériával

2021. március 27. 20:52 | Hidvégi Dávid

Játszma vesztés nélkül 3:0-ra győzte le a Kaposvár együttesét a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén. Ha a csabai lányok kedden nyernek a Kaposvár Arénában, akkor nem lesz szükség egy ötödik, mindent eldöntő mérkőzésre.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE - 1.MCM-DIAMANT KAPOSVÁR 3:0 (15, 9, 23)
Női Extraliga elődöntő, 3. mérkőzés, Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Bátkai-Katona Á., Szabó P.

BRSE: Koseková 1, Konstantinou 17, Vander Weide 12, Drpa 15, Pekárik 5, Zólyomi 9. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Kaposvár: Király-Tálas 2, Helic 7, Matic, Klisura 12, Kump 5, Bodovics 2. Csere: Szpin, (liberó), Szűcs K. 5, Szedmák 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az első mérkőzésen Kaposvár, míg a másodikon Békéscsaba győzelem született, így 1-1-ről folytatódhatott a párharc az Extraliga elődöntőjében. A mérkőzés azért volt fontos mind a két csapat számára, mert aki győz az gyakorlatilag egy meccsre kerül a bajnoki döntőbe jutástól. Az összecsapás előtt megsérült a BRSE egyik kulcsjátékosa, Glemboczki Zóra, akinek az utolsó edzésen adódott gondja a bokájával. A szakmai stáb döntésének értelmében a saját nevelésű nyitásfogadó ütő kihagyta a találkozót, hogy a keddi kaposvári összecsapásra már bevethető legyen. A helyén Manolina Konstantinou játszott. A magyar szabály miatt pedig Tina Grudina helyett Zólyomi Rebeka kezdett centerként. A vendégektől továbbra is hiányzott az ukrán-azeri center, Olena Kharchenko, így ismét Kump Alíz kapott lehetőséget.

 

Nem talált fogást a BRSE-n a Kaposvár

 

A BRSE kezdte jobban a találkozót, így 9:2-es vezetésnél a vendégek vezetőedzője Sasa Nedeljkovic időt kért, de nem történt jelentősebb változás a játék képében. A csabaiak a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek és húsz perc alatt nyerte az első szettet, a játszmalabdát Lindsey Vander Weide értékesítette (25:15).

A második játszmát is remekül kezdte a BRSE, Pekárik Eszter és Konstantinou két gyors pontjával már 2:0 volt az állás, majd Zólyomi Rebeka remek blokkokkal bizonytalanította el a vendég együttest. Konstantinou nagyszerű nyitásokkal és mezőnyjátékkal bizonyította, hogy helyes döntés volt a kezdőbe állítani őt, hiszen alaposan kivette a részét a csabai pontszerzésekből. A játékrész közepén tovább nőtt a különbség, 16:6-nál tízpontos differenciát mutatott az eredményjelző. A Kaposvár innen már csak három pontot jegyzett, így a Békéscsaba az elsőnél is magabiztosabban, 25:9-re nyerte meg a második szettet. 

 

 

Jött a harmadik szett, amit mindenképpen meg kellett volna nyernie a Kaposvárnak ahhoz, hogy meccsben maradjon. A Kaposvár a harmadik szettben érkezett meg a mérkőzésbe, Tóth Gábor 4-1-es hátrányban már időt is kért. A csabai együttes ugyan fordított, de a vendégek a feljavuló Sara Klisura segítségével tartotta a lépést. A BRSE-ben elsősorban Marta Drpa és Vander Weide kezdett pontgyártásba, Molcsányi Rita pedig elérhetetlennek tűnő labdákat szedett össze. A szett közepén több játékvezetői ítéletet is megkérdőjeleztek a játékosok mindkét oldalon, ebből a somogyi alakulat jött ki jobban, döntetlenről kezdődött a hajrá (20-20). A szett végén mindent megtett a Kaposvár, de nem tudta meghosszabbítani a mérkőzést, az ötszörös bajnok Lindsey Vander Weide pontjával lezárta a mérkőzést (25-23).

 

 

A BRSE frissebben mozgott a drámai, szerdai csata után és 2-1-re vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban. Folytatás kedden, újra Kaposváron, ahol a tervek szerint Glemboczki Zóra is visszatérhet a pályára. Ha nyer a Békéscsaba, akkor bejut a bajnoki fináléba, ha veszít, akkor pályaelőnyének köszönhetően a Viharsarokban rendezik meg a minden eldöntő ötödik mérkőzést péntek este.


MESTERMÉRLEG


Tóth Gábor: Kulcsfontosságú győzelmet arattunk, kihasználtuk a hazai pálya előnyét. Nagyon taktikusan és fegyelmezetten játszottunk végig védekezésben és támadásban is. Mindenki átérezte ennek a találkozó súlyát, szívünket-lelkünket beleadtuk, gratulálok a csapatnak!

Sasa Nedeljkovic: Megismételtük az első két játszmát, ugyanolyan gyengén játszottunk, mint Kaposváron. Úgy gondolom, hogy nehéz játszani 2:0-s vezetés után. A legjobb játékunkat a harmadik szettben hoztuk, ez viszont nem volt elég egy elődöntős mérkőzéshez. Próbálunk frissíteni és motiválni magunkat és várjuk a következő meccset.

 

Galéria

További programok »

FEL