Sikert aratott az utcazene fesztiválokon az Acoustic Planet

2017. július 24. 13:52 | Mikóczy Erika

A Békés megyei, békéscsabai kötődésű Acoustic Planet zenekar júniusban Egerben szerepelt nagy sikerrel az utcazenészek fesztiválján, ahol megkapták a Legjobb együttes címet és a közönségdíjat. Múlt héten, július 19-e és 22-e között a Veszprémi Utcazene Fesztiválon vettek részt, ahol szintén közönségdíjasok lettek, szakmai különdíjként pedig –  Stefano Bottoni jóvoltából – lehetőséget kaptak arra, hogy jövőre Olaszországban részt vegyenek a tíznapos Ferrara Buskers Fesztiválon.

A zenekar tagjai – Balázs Zsolt, Fábián Tamás, Kölcsey Szabolcs, Nagy István és Zsombok Réka – mindegyik elismerést nagy örömmel fogadták, mint mondták nagyon jól érezték magukat Egerben és Veszprémben is, az olaszországi fesztiválon való fellépést pedig igen jó lehetőségnek tartják.

– Veszprémben a múlt héten a sétálóutcán és annak vonzáskörzetében léptünk fel. Itt délutánonként, 16-tól 20 óráig húsz kiválasztott magyar produkció kapott lehetőséget, utána éjfélig a külföldiek játszottak. Minden nap ötven-ötvenperces műsort adtunk az utcazene fesztiválon, és nagy örömünkre hatalmas volt a látogatottság – tudtuk meg Balázs Zsolttól, a zenekar vezetőjétől.

Amikor játszottak, sokan érdeklődtek irántuk, például kérdezősködött Stefano Bottoni is, akiről akkor még nem tudták, hogy ő a Ferrara Buskers Fesztivál főszervezője. Az olaszországi rendezvény – amelyre elnyerték a részvétel lehetőségét – tíznapos, húsz zenészt, zenekart hívnak meg rá, ennek keretében az Acoustic Planet is négy városban léphet majd fel.

A zenekar a boldogság perceiben sem feledkezett meg azokról, akik segítették őket, mint mondták, hálásak a szervezőknek, a zsűrinek és mindazoknak, akik szavazataikkal vagy más módon hozzásegítették őket a sikerhez.

 

További programok »

FEL