Sikeresen levizsgáztak a járműipari fémalkatrészgyártó szakos tanulók

2018. március 15. 11:39 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Sikeres szintvizsgát tettek az első járműipari fémalkatrészgyártó szakos tanulók Békéscsabán. A képzést ebben a tanévben indította el először a Békéscsabai Szakképzési Centrum, ezzel párhuzamosan kialakítottak egy mai elvárásoknak megfelelő szaktantermet is a Csaba Metál Zrt. támogatásával a Trefort szakiskolában.

A képzés első évében a tanulók az intézményben sajátítják el az alapokat, majd a szakmai gyakorlatukat a Csaba Metál Zrt. békéscsabai telephelyén töltik.

– Azért van szükség a szintvizsgára, hogy meggyőződjünk arról, hogy képesek-e a tanulók irányítás mellett önálló munkát végezni. Ha sikeres vizsgát tettek, az azt jelenti, hogy nyártól kezdve ők már a duális képzésben tudják teljesíteni a gyakorlataikat a vállalkozásoknál, illetve a vállalkozóknál  - hangsúlyozta Kiss Mihály, a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának igazgatója.

A képzés támogatója, mint az egyik legnagyobb békéscsabai vállalat már jelenleg is foglalkoztat olyan munkavállalókat, akik a Trefort Ágoston szakiskolában végeztek, de még nem a járműipari fémalkatrészgyártó szakon.

– Természetesen bele kell szokni abba a miliőbe, abba a munkakörnyezetbe, ami nálunk a Csaba Metál Zrt.-nél van. Ezért is nagyon nagy előnye ennek a szakképzésnek az, hogy már úgy kerülnek hozzánk a diákok, hogy már ismerik a mi standardjeinket, ismerik a mi munkafolyamatainkat. Így sokkal könnyebben és hamarabb tudnak beilleszkedni a közösségbe - hangsúlyozta Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Nemcsak a középfokú oktatásba kapcsolódott be a cég, hanem duális képzést működtetnek a Miskolci Egyetemmel és a Budapesti Műszaki Egyetemmel is – emelte ki a vállalat vezérigazgató-helyettese. Majoros Csaba hozzátette: ez azt jelenti, hogy amennyiben a középfokú képzést elvégzik a fiatalok a BSZC-ben, akkor dönthetnek úgy, hogy egyből a Csaba Metálnál helyezkednek el, vagy felsőfokú tanulmányokat is végezhetnek a duális képzést folytatva.

 

 

 

További programok »

FEL