Sikeresen abszolválta az első tesztmeccsét az Előre

2020. július 4. 10:21 | Hidvégi Dávid

Schindler Szabolcs vezetőedző kedvére kísérletezhetett a pénteki Szeged elleni felkészülési mérkőzésen. A lilák kezdőjében két próbázó is szerepet kapott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS: BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – SZEGEDI VSE 2-1 (0-1)

Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 230 néző. Vezette: Bálint Attila (Medovarszki János, Buzás Balázs)

BÉKÉSCSABA: Uram János – Szalai Dániel, Nagy Sándor, Bora György – Pongrácz Viktor, Király Patrik, Szabó Péter, Hodonicki Márk – Ilyés Tamás, Lukács Raymond, Máris Dominik. Cserék: Czinanó Antal Áron, Kovács Ádám, Farkas Márk, Babinyecz Balázs, Mészáros Márk, Váradi Ádám, Nikola Pantovic, Oláh László, Galacs Erik, Gránicz Patrik, Paudits Patrik. Vezetőedző: Schindler Szabolcs

SZVSE: Leindler Domonkos, Kormányos Kolos, Tóth Imre, Zsoldos Ákos, Zana Dávid, Pócs Dániel, Csamangó Tibor, Busa Bence, Pócs Tamás, Papp Ádám, Beretka Péter. Cserék: Zékány Botond, Göncző László, Jurcsek Viktor, Kelemen Viktor, Farkas Péter, Bakó András, Mészáros Tibor. Edzők: Budai Bálint, Vágó Attila

Gólszerzők: Busa Bence (2. perc), Galacs Erik (46. perc), Nikola Pantovic (70. perc).

Sárga lap: Pongrácz Viktor (27. perc).

A péntek esti első felkészülési találkozó negyedórás késéssel kezdődött. A lila-fehéreknél próbajátékon szerepelt a 25 éves középpályás Szabó Péter, aki legutóbb a Szolnoki MÁV csapatában játszott és a baloldali középpályás, 25 éves korábbi U20-as válogatott Pongrácz Viktor, aki tavasszal az NB III-as Mosonmagyaróvár csapatában játszott kölcsönben, ahova az NB II-es Szeged-Csanád Grosics együttesétől került - számolt be a csabai klub hivatalos oldala.

 

Első félidő

Az NB III-as vendégek váratlanul vezetést szereztek a találkozó elején Busa Bence góljával. A csabaiak ezt követően próbálkoztak, de sok volt a hiba az átadásoknál, így folyamatos játék nem alakulhatott ki. A félidő közepén az egészségügyi szünetet követően, a 28. percben nagyot hibázott a szegediek kapusa, ám Szabó Péter kecsegtető helyzetben a kapu mellé gurította a labdát. Három perccel később Máris Dominik beadása után Ilyés Tamás nem tudta kapura lőni a bőrt. A 39. percben Lukács Raymond helyzete maradt ki a vendégek kapujánál. A félidő végén a lelkes szegediek is veszélyeztettek egy szöglet után, de a labda mellé szállt.

 

Második félidő

Fordulás után egy teljesen új sort küldött pályára a hazaiaknál Schindler Szabolcs. Már az első percben egyenlítettek a lila-fehérek Galacs Erik révén. Ezt követően a békéscsabaiak átvették az irányítást, többször is veszélyeztettek, de a vendégek lelkesen védekeztek. Az 59. percben Oláh László lövése ment mellé, majd egy perccel később a támadó beadásáról Galacs Erik maradt le centiméterekkel a szegediek kapujánál. A házigazdák fölénye a 70. percben érett góllá, ekkor egy jogos tizenegyesből lőtt gólt Nikola Pantovic. A 75. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Babinyecz Babinyecz elé került a labda, aki meglepetésében a kapu mellé gurított. A hajrában több szögletet is rúgtak a hazaiak, de már nem változott az eredmény.

 

MESTERMÉRLEG

Schindler Szabolcs: Nagyon nehéz héten vagyunk túl, kezdésnek nem számítottunk másra. Tudtuk, hogy nem leszünk frissek, a lényeg most azon volt, hogy valamennyi játékosunk azonos terhelést kapjon.

 

További programok »

FEL