Dupla mérkőzéssel főpróbázott a Békéscsaba 1912 Előre

2022. július 25. 16:50 | Hidvégi Dávid

Az Előre első csapata a felkészülési időszakot kettős edzőmérkőzéssel zárta vasárnap. A csabai együttes először a szerb harmadosztályú FK Tisza Adorján ellen lépett pályára, majd az NB III-as Körösladány MSK ellen.

A Békéscsaba 1912 Előre–FK Tisza Adorján találkozón a vendég együttes Mészáros Ádám góljával a 14. percben megszerezte a vezetést. A Békéscsaba a 35. percben egyenlített Máris Dominik révén. Alig három perccel később Kitl Miklós szabadrúgásból rúgott góljával már a viharsarki csapat vezetett.

A Békéscsaba hengerelt a második játékrészben. A 63. percben Máris Dominik szerezte meg a második találatát, amikor a tizenhatos vonalából a hálóba lőtt. Két perccel később Yasin Hamed emelte át a kapus felett a labdát, ezzel négyre növelve a hazai együttes góljainak számát. A 80. percben egy öngóllal 5–1-re módosult az eredmény. A 81. percben utolsó gólját lőtte a Békéscsaba, amikor Máris remek átadását követően Lukács Raymond talált be. A 6–2-es végeredmény a 90. percben alakult ki, amikor Aleksandar Milikics révén szépített a szerb együttes.

A Békéscsaba a második mérkőzésen a Körösladány ellen lépett pályára. Az első gólt a fehér mezes hazaiak szerezték Oláh Ákos révén. Alig három perccel később egy labdaszerzést követően Lukács Raymond indította Oláht, aki átemelte a labdát a kapujából rosszul kimozduló hálóőr felett, ezzel megduplázta saját és a csapata góljainak számát. A Körösladánynak még az első félidőben sikerült szépíteni Pusztai Andrásnak köszönhetően.

A második játékrész során a hazaiak domináltak, egy büntetőből tovább növelték az előnyüket az 53. percben Szabó Péter révén. A Békéscsaba a 75. percben negyedszer is betalált Murvai Dávid öngóljával. A 89. percben kialakult a 4–2-es végeredmény, amikor a ladányi részről Farkas János tizenegyesből betalált.

További programok »

Sport

FEL