Sikeres évet tudhat maga mögött Szarvas

2022. december 31. 18:47 | Vári Bianka

Sikeresnek értékelte a város 2022-es évét Szarvas polgármestere, Babák Mihály. A településen idén beruházás-átadást és évfordulót ünnepeltek, de díjat is nyert az önkormányzat.

Októberben adták át az ország ötödik Honvédelmi Sportközpontját Szarvason, a munka pedig azonnal el is kezdődött. A létesítmény első sportolói lézerfegyverekkel gyakoroltak.

– Ezzel a fiatalok megtanulják a fegyver pontos használatát, illetve azt, hogy a későbbiekben hogyan fog felépülni a lövészet – árulta el Bracsok István, lőtérvezető. Az óra mindig bemelegítéssel kezdődik, majd átveszik a balesetvédelmi szabályokat, ezután következhet a célbalövés.

 

 

– Minden egyes lövés egy pozitív visszajelzést ad a gyerekeknek a lézerlövészetnél, mivel minden egyes lövést látnak egy táblán, és mindig jobbat és jobbat akarnak. A gyerekek olyanok, mint egy nagy zseblámpa: először nagyon kifele világítanak, utána egyre jobban befele is fókuszálnak, hogy minél jobbat tudjanak lőni – mondta a szakember.

A lézerlövészet után légfegyverlövészet, végül a lőfegyver használata következhet 0,22-es kaliberig, emellett íjászatot is oktatnak majd. Mindezt a modern, 25 és 50 méteres pályák teszik lehetővé. Az objektumban található oktatótermeket azonban már most is szinte teljes kapacitásukban kihasználják – erről már Sükösd Attila honvédelmi nevelésvezető beszélt.

– Van mentáltréning, funkcionális edzés és önvédelmi oktatás, a helyi iskolákból már járnak ki gyerekek. Kicsit ez nehézkesebb a téli időszakban, amikor hideg van, de nagyon-nagyon örülünk annak, hogy így is szeretnek járni. Emellett van kisgyerekeknek gyerektorna, mozgáskoordináció és készségfejlesztés, birkózó foglalkozás, tervezünk kungfut és sok másik foglalkozást ide a központba – sorolta.

A település folyamatos fejlődését az energiaválság sem befolyásolja – erről már Babák Mihály polgármester beszél, aki sikeresnek értékelte a város elmúlt egy évét.

– Az az igazság, hogy benne van 20-25 éves munkánk, de nem kell a közvilágítást csökkentenünk, nem szükséges bezárni intézményt, minden működik úgy, ahogy régen, és ez egy fontos dolog. Van mire alapoznunk, hiszen termálvízzel fűtünk, és megtermeljük a villamos energiánk nagy részét – részletezte a polgármester.

A településen több alkalom volt az ünneplésre is 2022-ben, hiszen a város újratelepítésének 300. évfordulóját is ebben az évben ünnepelte, emellett a városvezetés ismét elnyerte az Idősbarát Önkormányzat díjat.

További programok »

FEL