Letették a szarvasi Honvédelmi Sportközpont alapkövét

2020. július 15. 14:44 | D. Nagy Bence

Az alapkövet Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke helyezte el.

A kormány döntése alapján a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. minden járásban Honvédelmi Sportközpontokat épít. A szarvasi létesítmény alapkövét Simicskó István kormánybiztos helyezte el Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője és Babák Mihály polgármester jelenlétben.

– Egy olyan közösségi térrel bővül Szarvas települése, amelynek alapvető rendeltetése a sportlövészet, de a központ küzdő- és technikai sportok kipróbálására is lehetőséget biztosít majd - mondta el a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. Hangsúlyozta, hogy a sportot fontos megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel, hogy felkészüljenek az előttük álló kihívásokra és sportszerűen éljék az életüket.

 

A központ a tervek szerint 2021 júniusára épül meg.

 

A térség országgyűlési képviselője Szarvas és környéke viszonylatában méltatta a létesítményt.

– Szarvasnak egyébként is jelentős szerepe van a térségben, ezt a szerepet növeli a sportközpont megépítése is, amely a lakosság igényeinek kielégítése mellett segíthet a helyi sportvezetők ötleteinek megvalósításában – emelte ki Dankó Béla. 

A településenként 6-800 millió forintos beruházások közül az egyik első létesítmény Szarvason épül meg. A munkálatok várhatóan 2021 júniusában fejeződnek be.

– Bár a honvédelmi nevelés kevés hangsúlyt kapott az elmúlt évtizedekben, de Szarvason, a történelmi Magyarország szívében mindenki érzi, mennyire fontos terület is ez – emelte ki Babák Mihály polgármester. Hozzátette, hogy a sportközpontra feladatként és lehetőségként is tekintettek, amellyel a következő generációk hazájukhoz való viszonyulását is formálhatják.

 

További programok »

FEL