Seregi Zoltán: Próbálunk, játszunk, dolgozunk tovább!

2022. november 30. 14:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Cselekvési tervet dolgozott ki a Békéscsabai Jókai Színház, hangzott el a szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Seregi Zoltán direktor hangsúlyozta, hogy bár januártól a teátrumban nem lesznek előadások, de a próba folyamatos lesz és a bemutatókat is megtartják Szentesen.

A tájékoztatón Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója arról beszélt, hogyan készül az intézmény az előttük álló időszakra. 

– A bérletesek arra számíthatnak, hogy minden előadásunkat pótolni fogjuk. Áldásos helyzet, hogy a Jókai színház működteti a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót is. Így ebben az egy éve átadott épületben is fogunk előadásokat tartani a bezárás időszakában, mert energetikailag elbírja azt. Itthon, Békéscsabán, az Ibsen ház termeiben fogunk próbálni. Ezáltal nem kerülünk olyan hátrányba, mint a covid időszakában. Az előbemutatókat megtartjuk Szentesen, a békéscsabai nézők pedig áprilistól, folyamatosan láthatják majd az előadásainkat a Jókai színházban – fogalmazott a direktor. 

 

A Békéscsabai Jókai Színház cselekvési terve

A tervezett menetrend szerint a Hagymácska című előadást január 11-én és 12-én láthatják Szentesen a nézők, még ezt megelőzően december 5-én itthon, a kőszínház falain belül. December 10-én kezdődik A revizor próbája, amit január 26-án, 27-én és 28-án ad elő a társulat a Tóth József Színházban, majd március 31-én Békéscsabán. Folytatódik a sor a Naplopóval, amit február 14-én és 15-én, a Lady Oscart február 9-én, 10-én és 11-én, itthon pedig április 1-jén. Az Ördögölő Józsiást február 28-án és március 1-jén, a Jókai színházban pedig november 23-án nézheti meg a nagyérdemű. Mindezt követi Az égig érő fa március 13-án és 14-én, az Országúton március 25-én, városunkban április 28-án. Végül, de nem utolsó sorban május 26-án szintén Békéscsabán következik a Gyilkosság meghirdetve című előadás. 

 

Decemberi ajánlatok és lehetőségek

Decemberben a hagyományokat megtörő lehetőségek közül válogathatnak a színház szerelmesei. Több évtizede nem játszanak előadásokat a teátrumban a karácsonyi időszakban, ám idén ez nem így lesz. Az Anconcai szerelmeseket december 17-én és 20-án, a férfi szereplős Furcsa párt december 22-én, ennek női változatát december 28-án és 29-én; a Drakula fantáziát közkívánatra december 28-án és 29-én nézhetik meg a látogatók. 

Aki a férfi szereplős Furcsa párra vásárol jegyet, az 10 százalékos kedvezménnyel válthat belépőt annak női változatára. Elhangzott, hogy plusz karácsonyi csomagból lehet választani előadások és kulisszajárás terén. 

A Drakula előadás főszereplői az előadás után pezsgőzni invitálják a kiegészítő jeggyel érkezőket (amelybe természetesen belefér a közös fényképezkedés is), illetve 4 vagy 6 alkalomra szóló szabadbérletet is lehet váltani. 
 
 
Jótékonysági programhoz csatlakozott a teátrum

Békéscsabán az egyszülős gyermekek megtekinthetnek egy előadást, őket egy-egy ajándékcsomaggal lepik majd meg az intézmény munkatársai december 14-én. 

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által kiválasztott 40 gyermek kap színházjegyet, az ajándékok gyűjtése még jelenleg is zajlik a színházban. 

A társulat ezt követően a Nagyszalontai Gyermekotthon lakóit is meghívja a Hagymácska című előadásra, amit kifejezetten a kisgyermekeknek szántak. 

További programok »

FEL