Sanghajban lép fel a Belencéres Néptáncegyüttes

2018. szeptember 14. 09:28 | Kovács Andrea

Eddigi legnagyobb kihívására készül a Belencéres Néptáncegyüttes, amely hazánkat is képviseli a Sanghaji Turisztikai Fesztiválon.

 

 

Mint azt Mahovics Tamás, az együttes művészeti vezetője elmondta: az együttes repertoárjából mutatnak be táncokat Kínában. A  szervezők kérésének megfelelően a Belencéres Néptáncegyüttes Sanghaj több pontján, egyenként 30 perces műsorokat ad majd elő. Ezek között saját kutatásuk alapján létrehozott koreográfia alapján, Békés megyei magyar táncok is lesznek.

A 37 fős delegációban az együttessel utazik a Békés polgármestere is, aki a kínai kapcsolatok építéséről is tárgyal Shanghajban. Izsó Gábor kifejtette: nemcsak városukat, hanem az egész országot képviselik Kínában. Ez az utazás a magyar népi kultúra bemutatása mellett azért is fontos, mert Kína keresi a közép-európai lehetőségeket. Hozzátette: szeretné kihasználni az alkalmat arra, hogy kapcsolatokat teremtsen. A békési delegáció tárgyal a kínai város vezetőivel és előreláthatólag a sanghaji magyar konzullal is találkozik.

További programok »

FEL