Együttműködési megállapodást írt alá az önkormányzat és a kisgazdakör Békésen

2020. május 22. 14:38 | behir

Újabb szakmai szervezettel bővült Békésen a széleskörű civil összefogás, bevezetik a "Békési Termék" védjegyet. Május 21-én együttműködési megállapodás született a Békési Kisgazdakör és az önkormányzat között.

Békés város önkormányzata mindig kiemelten nagy hangsúlyt fektetett a civil szervezetekkel történő megállapodásra, a közös munkára, hiszen ezek a közösségek olyan szakmai és társadalmi értékek birtokosai, melyek kulcsfontosságúak városunk fejlődése és belső egyensúlya szempontjából - hangsúlyozta a város polgármestere. Izsó Gábor hozzátette: a Békési Kisgazdakör  a város egyik meghatározó ilyen szervezete, működése a szakmai és a kulturális szerepvállalásra egyaránt kiterjed, tagjai hitelesen képviselik Békés város mezőgazdasági gyökereit, hagyományait.

A megállapodás, amelyet  Izsó Gábor polgármester és Tarkovács István a Kisgazdakör elnöke írt alá, a kölcsönösség jegyében született, általa a városvezetés lehetőségeihez mérten támogatja a szervezet működését, a felek megosztják egymással szakirányú kapcsolatrendszerüket és tapasztalataikat. Fontos része a megállapodásnak a helyi termelők védelmének előtérbe helyezése és a „Békési Termék” védjegy bevezetése. A megállapodás előkészítésben Békés város önkormányzatát támogatta Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki az ünnepélyes aláíráson is részt vett.

A békési gazdákat tömörítő egyesület segíti a város mezőgazdasági irányú törekvéseit, pályázati munkáját és továbbra is részese marad a kulturális életnek. Az együttműködési megállapodás már több éve napirenden lévő pontja a város közéletének, így megnyugvással és optimizmussal tekintek a jövőbeni közös munka elé – fogalmazott Békés polgármestere.

Forrás: Békés Város Önkormányzata

 

 

További programok »

FEL