Röplabda: Tovább dagad a MEVZA-botrány

2019. március 5. 15:18 | behir

Egyelőre még a csapatok részvétele is kérdéses a hétvégére tervezett csehországi tornán. A sorozat hivatalos oldala szerint a címvédő BRSE az Olomouc ellen, míg a szlovén Maribor a horvát Mladost Zagrebbel szemben lép(ne) pályára a szombati elődöntőkben.

Ahogy korábban beszámoltunk róla a MEVZA bécsi központja elvette Békéscsabától a sorozat idei négyesdöntőjének rendezési jogát, annak ellenére, hogy határidőre egyetlen érvényes pályázatot csak a címvédő klub adott be.

A történteket követően a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület jogi útra terelte az ügyet, több fórumon is hangot adva a méltánytalanságnak.

Azóta sem csitulnak az indulatok, amelyek most újabb hullámot vetettek a szervezőktől kapott előzetes információk miatt, amelyek nem egyeznek semminemű nemzetközi normával, emiatt a horvát és a szlovén csapat ultimátumot adott a cseh szervezőknek, hogy azonnali hatállyal tisztázzák a helyzetet - írja a csabai klub hivatalos oldala.

Csak érzékeltetésképpen, a résztvevő csapatok vezetői szerint, a szervezés jelenlegi szintje egy középkategóriás utánpótlás torna nívóját üti meg. Nem tisztázott a menetrend, alapvető problémák vannak az edzések időpontjaival, illetve a szállás és az étkezés vonatkozásában is, amelyek nem felelnek meg a minimális követelményeknek, nemhogy a CEV előírásainak.

A BRSE vezetése továbbra is méltatlannak tartja az eljárást, ilyen előzmények után borítékolhatók voltak a kritikán aluli viszonyok. Az egyesület vezetése tavalyi tapasztalataira hivatkozva tisztában van azzal, hogy egy ilyen Final Four nívós megszervezése több hónapnyi energiabefektetéssel jár.

A házigazdákon kívüli résztvevők folyamatosan egyeztetnek egymással, abszolút reális jelenleg annak az esélye, hogy a csapatok nem utaznak el Csehországba - zárul a BRSE közleménye.

 

További programok »

FEL