Női röplabda: Újra Békéscsabán rendezik meg a MEVZA döntőjét!

2019. január 21. 14:30 | behir

A Közép-európai Kupa négyesdöntőjét 2018 után ismét a békési megyeszékhelyen rendezik. 

A hírről a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület közösségi oldalán számolt be. Mint írják, az esemény időpontja 2019. március 9-10., a helyszín pedig a Békéscsabai Városi Sportcsarnok lesz. Az, hogy kikkel kell megmérkőznie a Swietelsky - Békéscsaba csapatának a címvédéshez, a következő hetekben derül ki, hiszen az alapszakaszból még néhány mérkőzés hátra van.

A MEVZA négyes döntőjét másodjára rendezheti Békéscsaba, a csabai lányok tavaly a dobogó tetejére küzdötték fel magukat.

"A tavalyi rendezvényt minden idők legnívósabb MEVZA négyesdöntőjének titulálták Európaszerte, így több oldalról is kaptunk jelzéseket, miszerint hogy szeretnék, ha a BRSE kandidálna 2019-ben is. Sokat gondolkoztunk kollégáimmal, hogy idén bele vágjunk-e, hiszen egyrészt 2018-ban nagyon magasra tettük a lécet, másrészt pedig hatalmas energiabefektetés és jelentős anyagi vállalás is egy ilyen esemény megszervezése. Végül úgy döntöttünk, hogy belevágunk, sikerült egy olyan projektet alkotnunk, amely elnyerte a döntéshozók tetszését." – mondta Baran Ádám a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke.

A bécsi MEVZA Központ döntése alapján a férfiak négyesdöntőjét Ausztriában rendezik majd. 

FEL