MEVZA Cup Final Four: A cseh Olomouc az első döntős

2018. március 10. 19:09 | Kovács Dávid

A cseh VK UP Olomouc és a szlovén Nova Branik Maribor összecsapásával elkezdődött a békéscsabai MEVZA Cup Final Four. A mérkőzés nagy csatát hozott, végül az alapszakaszt is megnyerő cseh együttes jutott be a vasárnapi fináléba.

Az első elődöntő eleje ugyan még nem hozott parázs hangulatot a lelátón, ugyanis a drukkerek inkább a BRSE találkozóját várták. Ennek ellenére lassan gyülekeztek a röplabda szerelmesei, akik azt láthatták, hogy az első szettben a papírformának megfelelően a csehek uralták a játékot és magabiztos teljesítménnyel szerezték meg a vezetést (25:18). A második játékrészre némi meglepetésre átvette az irányítást a Maribor és szinte végig vezetett. Ugyan a hajrában próbált zárkózni az Olomouc, de a szlovénok egyenlítettek (20:25).

A Maribor jól kezdte a harmadik felvonást is, azonban egy jó sorozattal fordított a cseh gárda és újra előnybe került (25:19). A negyedik szettre lassan a szurkolók is belemelegedtek, ráadásul ez a játszma hozta a legizgalmasabb és legfordulatosabb csatát. Ebből a csehek jöttek ki jobban és a lehető legkisebb különbséggel nyerték a játékot és a meccset (25:23, 3-1). Az Olomouc a vártnál jobban megszenvedett az elődöntőben, de megérdemelten játszhat az aranyéremért.

A győztes vasárnap 19.30-tól léphet pályára a fináléban, míg a vesztes 14.30-tól harcolhat a bronzéremért. A második elődöntő 19.30-tól kezdődik, amikor a címvédő BRSE a horvát Mladost Zagreb ellen küzd majd a döntőbe jutásért.

 

További programok »

FEL