MEVZA Cup: Mégsem Békéscsabán tartják a négyes döntőt, a klub botrányról beszél

2019. február 22. 10:28 | behir

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület által elnyert Közép-európai Liga négyesdöntőjének rendezési joga valamiért a cseh Olomuc csapatához került. A csabai klub jogszerűtlenségről beszél, igazukért jogi úton is kiállnak. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnyerte a MEVZA Cup sorozat idei négyesdöntőjének rendezési jogát. A klub közösségi oldalán megjelent közleményben azt írják, hogy megkezdték a felkészülést a rendezvény lebonyolítására, ám a bécsi MEVZA központ elnöke, Karl Hanzl, valamint a sorozat lebonyolításáért felelős Nejc Zemljak utólag próbálta módosítani a feltételeket.

Az egyesület azt is írja, szót emeltek a jogtalanságnak vélt eljárás ellen. Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, valamint a MEVZA egyik alelnöke elhatárolódott a történtektől, több alkalommal szólította fel levélben a központot, hogy tartsák magukat az eredeti kiírásban foglaltakhoz. A csabai klub szerint eközben Karl Hanzl és Nejc Zemljak újabb kiírt pályázati felhívás és az érintett klubok tudta nélkül odaadta a rendezés jogát az Olomouc csapatának, annak ellenére, hogy mint utóbb kiderült, a Békéscsabai Röplabda Sport Kft. adott be a nőknél egyedüliként határidőre érvényes pályázatot.

Baran Ádám, a BRSE elnöke az MTI érdeklődésére azt mondta: jogi útra terelték az ügyet, a lépésről szerdán értesítette a tagszövetségeket, valamint az érintett klubokat is. "Beadványunkban felszólítottuk az elnököt, hogy mielőbb hívja össze az elnökséget és a versenykiírásnak megfelelően dőljön el a rendezés joga" - fogalmazott Baran Ádám. Hozzátette: péntek délig adtak határidőt a MEVZA vezetőségének, hogy reagáljanak a beadványukra.

További programok »

FEL