Röplabda: Török feladót igazolt a BRSE

2023. augusztus 1. 08:43 | behir.hu

Cansu Aydinogullari a Swietelsky-Békéscsaba együttesében folytatja pályafutását a következő szezonban – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán.

A 31 éves játékos a Besiktasnál kezdett röplabdázni, megfordult több nagy nevű török klubnál is, fiatalon a Galatasaray-jal a Bajnokok Ligájába is belekóstolhatott. A török korosztályos válogatottakban is szerepet kapott, 2009-ben az U19-es világbajnokságon negyedik lett csapatával. A felnőtt nemzeti együttessel egy ezüstérme van, amelyet 2015-ben szerzett az Arany Európa-ligában.

A 180 centiméter magas feladót a 2017/2018-as Challenge-kupában posztja legjobbjának választották, míg a sorozatban ezüstéremhez segítette akkori csapatát, a Bursát. A török bajnokságban és kupában egy-egy bronzérem, míg a Szuperkupában egy ezüstérem a mérlege, ezen kívül a BVA-kupát, azaz a Balkán Ligát háromszor is megnyerte. A 2019/2020-as, a koronavírus által rövidre zárt idényre Stuttgartba szerződött, amellyel a Német Kupában és a Szuperkupában is döntőzött, és a Bajnokok Ligájában is vitézkedhetett.

– A feladó poszt alapjaiban határozza meg egy csapat játékát, teljesítményét, így még a megszokottnál is nagyobb energiákat mozgattunk meg, hogy minden tekintetben megfelelő sportolót találjunk. A török játékost hosszasan elemeztünk, számos neves szakemberrel konzultáltunk, akik egyöntetűen remek játékosnak írták le. Cansu szakmailag és emberileg is megfelel elvárásainknak, Európa top bajnokságaiban edződött, hisszük, hogy nagy segítségünkre lesz céljaink elérésében – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

 

További programok »

FEL