Röplabda: Petőváry és Petrenkó Jászberényben folytatja

2018. május 28. 12:04 | behir

Petrenkó Brigitta után Petőváry Panni is Jászberényi RK együtteséhez igazolt! A 20 esztendős átló szintén bajnokként és Magyar Kupa-ezüstérmesként érkezik a bajnoki negyedeik helyezett együtteshez.

Petőváry Panni a Vasasban nevelkedett, s tavaly az MTK Budapest gárdájából tette át a székhelyét Békéscsabára. A 20 éves játékos tavaly és idén is válogatott kerettag volt a felnőtteknél, a viharsarki klubcsapatával pedig a bajnoki cím és a kupaezüst mellett a nemzetközi kupaporondon is letette a névjegyét, hiszen idén megnyerte a csabaiakkal a MEVZA Kupát. 

A sportos családban felnövő röplabdázó – akinek a korábbi 220-szoros válogatott vízilabdázó, Petőváry Zsolt az édesapja – igen-igen eltökélt a pályafutása berényi folytatását illetően.

– Azért döntöttem az eligazolás mellett, mert több játéklehetőséget és felelősséget szerettem volna vállalni a következő szezonban. A megkereséseim közül a Jászberény ajánlata volt legszimpatikusabb, hiszen a klub céljai megegyeznek az elképzeléseimmel. Bízom a stáb és a csapat szakmai munkájában és hiszem, hogy az elkövetkezendő idényben is messzire eljutunk, ezáltal a megegyezésre is nehézség nélkül sor került. Nagyon sok tettvágy van bennem, szeretnék bizonyítani a szezonban. Tudom, hogy a Jászberény mindig ott van az élvonalban, tehát a cél adott lesz a számomra is: közös munkával minél előbbre juttatni a csapatot – fogalmazta meg célkitűzését a fiatal játékos a jászberényi klub hivatalos oldalán.

Érdekes helyzet, hogy Petrenkó Brigittával idén ismét egy csapatban játszhat majd a 189 cm magas röplabdázó.

– Az, hogy tudtam, Brigi is ideigazolt, még pozitívabbá tette az ajánlatot, mivel egész évben együtt dolgoztunk és nagyon ügyes feladónak tartom – tette egyértelművé Petőváry Panni, hogy örül a közös munka folytatásának.

 

További programok »

Röplabda

A házigazda Kaposvárt is legyőzte és megnyerte a Diamant Kupát a BRSE

Felkészülési tornán vett részt hétvégén a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt csapata Kaposváron. A csabai lányok a házigazda mellett a címvédő Vasas Óbuda együttese ellen tesztelhettek a bajnoki szezon kezdete előtt, és végül megnyerték a Diamant Kupát.
2020. szeptember 19. 18:43
FEL