BRSE: Három távozó játékos, de Kormos Mihály és Leiszt Máté marad a kispadon

2018. május 25. 17:13 | Papp Ádám Sándor

Újabb lényeges kérdés tisztázódott a bajnoki címvédő Linamar - Békéscsabai Röplabda Sportegyesület jövőjét illetően, hiszen eldőlt, hogy az ötödik elsőség letéteményesei folytatják tevékenységüket, valamint Antonio Ferrari személyében az olasz statisztikus is marad a klubnál - olvasható a klub hivatalos oldalán.

A közleményben az alábbi olvasható:

"Rögtön az utolsó mérkőzést követően elindultak a találgatások, hogy ki irányítja majd az előző évek sikercsapatát a 2018/2019-es szezonban. Jelöltek és önjelöltek voltak szép számmal, szerte Európából számos ajánlat és önéletrajz érkezett a klubvezetéshez. Végül rövid mérlegelés után Baran Ádám elnök a Kormos Mihály - Leiszt Máté párossal kezdte meg a tárgyalásokat, melyek néhány napot követően eredményre vezettek.

- Nem volt könnyű döntés, hiszen az utánpótlásban elkezdtünk egy építkezést, ami óriási léptékben halad, és rettentően élveztem a feladatot. A Békéscsabai Röplabda Akadémia is óriási kihívás, hiszen hosszú évtizedekre leteheti az egyesületünk alapjait, valamint az egész magyar röplabdázásnak az egyik legfontosabb pillére lehet.

A felnőtt csapat mellett ebben a két hónapban nagyon jól éreztem magam, hiszen Mátéval nagyszerűen kiegészítettük egymást, profi stábbal dolgozhattam, a játékosok intelligensen álltak a munkához, mindent megtettek a felkészülés során, illetve a mérkőzés alatt. Tényleg öröm volt dolgozni a csapattal és látni, hogy napról napra hogyan léptünk előre. Nem lesz egyszerű idény, hiszen minden extra-ligás egyesület óriási energiákat mozgósít, hogy eredményes legyen a következő szezonban, és nem csak belföldön kell sikereket elérni, hanem nemzetközi szinten is. Ehhez minden feltételt megteremt Baran Ádám elnökünk, ahogy az elmúlt pár esztendőben - ecsetelte Kormos Mihály.

Munkáját edzőként az a Leiszt Máté segíti, akivel hosszabb távon számolnak Békéscsabán.

- Egy évvel ezelőtti érkezésemkor profi klubba, nagyszerű körülmények közé kerültem. Békéscsaba élhető város, a mérkőzéseken remek a hangulat és a BRSE-nél tényleg minden feltétel adott a fejlődéshez. Az egyesület a magyar röplabdázás jövőjének zálogát jelentő projekteket valósít meg, amiből szeretném én is legjobb tudásom szerint kivenni a részem a jövőben is. Nagyon örülök, hogy folytathatjuk a megkezdett munkát, úgy érzem Kormos Mihállyal nagyon jól megértjük egymást emberileg és szakmailag egyaránt, így kiválóan tudunk együtt dolgozni. Érzem a bizalmat, ezért is írtam alá két éves megállapodást. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a sikertörténet folytatódjon - zárta gondolatait Leiszt Máté.

Baran Ádám klubelnök az alábbiakban kommentálta a szerződéskötést:

- Kormos Mihály neve összeforr a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülettel, szakmai és emberi kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek, Leiszt Máté pedig a legtehetségesebb fiatal magyar edző, aki véleményem szerint később nemzetközi porondon is sikeres vezetőedző lehet. Jó volt látni, hogy a szintén maradó Antonio Ferrari statisztikussal kiegészülve, milyen szépen és hatékonyan dolgoztak együtt. Tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű feladat ennél a klubnál dolgozni, mert bár a feltételek adottak, azonban az eredménykényszert és a sokszor irreális nyomást, nem könnyű kezelni. Olyan szakemberekben gondolkoztunk, akik ismerik a legfejlettebb nemzetközi trendeket, nyelveket beszélnek és jelentős tapasztalattal bírnak. Ez a stáb garancia a magas szintű szakmai munkára és a jó eredményekre - árulta el Baran Ádám.

A háttérben zajlanak az egyeztetések a játékoskeretet illetően, a napokban további bejelentések várhatóak. Eldőlt, hogy a több játéklehetőség reményében távozik a klubtól Ludmán Réka, Petrenkó Brigitta, Petőváry Panni, akiknek a BRSE sok sikert kíván további pályafutásukhoz.

További programok »

FEL