Röplabda: MEVZA-sikerrel javított a BRSE

A hétközi Casalmaggiore elleni CEV Kupa-vereség után három nappal már a Közép-európai Ligában (MEVZA) várt újabb feladat a csabai együttesre. A címvédő javított és a szlovén Calcit legyőzésével tovább javított a mérlegén.

A meccset a tavalyi döntős, de jelentősen átalakult Calcit kezdte jobban, ugyanis pillanatok alatt 4:0-ra elhúzott. Alberto Salomoni időkérése után felébredt a házigazda és Ksenia Ivanovic három jó megoldásával egyenlítette a Csaba (9:9). A hazai drukkerek meglepetésére azonban nem indult meg a BRSE-henger, a technikai szünetben megint néggyel ment az ellenfél (12:16). Ezt követően jött egy Fresco-Szedmák csere, majd Ivanovic is belelendült, így az első szett hajrája már a hazaiaké volt, Pekárik Eszter egy blokkal tett pontot a játékrész végére (25:20).

A második szett első pontja a szlovéneké volt, a következő pillanatokban már a házigazda remekelt és előnnyel ment az első kötelező szünetre (8:4). A BRSE játékában akadt hiba, de a kispadról beszálló Szedmák Réka vezérletével tartotta a négypontos különbséget. A Calcit mindent megtett az egyenlítésért, de a hajrá megint a Csabáé volt, így már 2-0 állt sz eredményjelzőn (25:20).

A harmadik felvonás elején újra a szlovénok vezettek, de 3:5-nél Alberto Salomoni újra időt kért. A technikai szünetig nem csökkent a különbség, de a BRSE tíznél egalizált. A vendégek legjobbja, Katja Mihalinec tartotta a lelket együttesében, a Calcitnak a négyes döntőhöz bravúros pontszerzés kellett volna. A meccsen először a vendégek mentek vezetéssel a hajrába, azonban 18:20 után három hazai egység következett. Izgalmas végjáték vette kezdetét, amelyben a csabaiak jutottak meccslabdához, majd Bodnár Dorottya hálóról bepattanó szervájával végleg eldőlt a csata (25:23).

A BRSE 3-0-s győzelmével az alapszakaszban nyújtott teljesítményével is biztosította helyét a négyes döntőben, ahol rendezőként alanyi jogon szerepelhet. Alberto Salomoni pedig örülhet Ivanovic ponterős játékának és a beszálló Szedmák remeklésének. A címvédő vasárnap a Mladost Zagreb ellen fejezi be a MEVZA alapszakasz küzdelmeit.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,